" "
Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll
Bli medlem i Lindås IBK
BLI MEDLEM
Lindås Waves - mycket mer än innebandy!

Innebandy är vår plattform. Det är där det börjar. Med cirka 700 aktiva medlemmar som skapar samhörighet, gemenskap och glädje. Vi har en egen arena, där vårt café är hjärtat och vår mötesplats. Det är där vi träffas över gränserna. Det är där ledare och spelare träffas, där våra ungdomar gör sina läxor och där föräldrar lär känna varandra.

 

Men vi vill mer. Vi vill utvecklas. Vi vill bli bättre. Vi vill ta ansvar för våra ungdomars framtid. Vi vill bidra med sunda värderingar och aktiviteter som främjar individer, grupper och ledare och framför allt, en tro på framtiden.

 

Den resan har vi börjat. En resa där vi tar ansvar för miljön genom solceller på taket, där vi tar ansvar för jämlikhet genom flera tjejprojekt, där vi tar ansvar för den sportsliga utvecklingen genom kontinuerlig utbildning och där vi tar ansvar för individers mående och beteende genom projekt inom värdegrund och psykisk hälsa.

 

Vi vet att resan är lång. Att det finns utmaningar på vägen. Men vi har bestämt oss. Och vi är övertygade om att det är rätt väg. För oss. För vi vill bidra till en bättre framtid för våra ungdomar.

 

På vägen behöver vi hjälp. Hjälp med nya projekt, nya partners och nya kontakter. Så, vill du vara med på vår resa? Vill du vara med och ta ansvar? Vi behöver dig och vi tror faktiskt att du kanske till och med behöver oss.

 

För framtiden börjar ju idag…

 

ANMÄLAN

 

Vill du börja spela innebandy? Anmäl dig via länken nedan.

 

Anmälan till Lindås IBK - Lindås IBK - SportAdmin

Inför helgens matcher med Anders Nilsson!
2023-09-28 17:35

Efter förra veckans premiärförlust för Lindås damlag är det nu dags dubbla matcher kommande helg. Vi pratade med huvudtränare Anders Nilsson om hans tankar inför helgens matcher.

 

Det blev förlust i premiären. Hur ser ni på det och hur har ni hanterat det?

- Vi gör en helt ok insats men inte mer. Ändå tycker jag vi spelar tillräckligt bra för att vinna sett över 60 minuter. Men vi släpper till mål och målchanser för billigt, blandar oflyt med oförmåga i avsluten och då räcker det inte i en så tight match.

 

Nu väntar en helg med dubbelmatcher på bortaplan. Vad är dina tankar kring det?

- Mina tankar ang dubbelhelg känner nog alla till. Det finns ingen som gillar dom och det är helt sanslöst hur vårt förbund behandlar spelarna med dessa helger.

Inte nog med att vi ska spela två matcher på 24 timmar. Vi ska göra det en gång till direkt veckan efter. 4 matcher på 9 dagar. Varför inte sprida ut dubbelhelgerna?

Jag har noll förståelse för detta. Är du inne i en svacka eller har skade/sjukdoms bekymmer blir man oerhört straffad.

 

Vi får bara försöka göra det bästa av situationen. Umgås, kämpa och göra allt vi kan för att ta poäng.

 

Ni möter GS 86 på lördag och Skoghalls på söndag. Hur ser du på motståndarna och vad blir viktigt för Lindås i de matcherna?

- GS är nykomlingar men det ska man inte luras av. Ett oerhört kompetent lag.

Många spelare som varit i SSL och många spelskickliga spelare som utnyttjar lägen och motståndarnas misstag.

Skoghall är en av favoriterna till att ta klivet upp till SSL. Har värvat bra på en redan stark trupp. Har väl egentligen inga direkta svagheter.

Det kommer bli två enormt tuffa matcher och vi måste höja oss jämfört med premiären. Vi kommer behöva plocka fram allt från alla för att få en rolig resa hem på söndagen.

 

Vi önskar Anders och damlaget lycka till helgens bortamatcher.

 

Hemmapremiär för Lindås herrlag!
2023-09-25 16:37

Efter vinsten i seriepremiären borta mot Alingsås är det nu dags för hemmapremiär mot Kungälv på lördag kl. 14.30.

 

Välkomna!

Uddamålsförlust för damlaget i premiären!
2023-09-24 21:48

Lindås damlag spelade idag sin första match i allsvenskan hemma mot Craftstaden Oskarshamn.

 

Lindås började matchen bäst och tog ledningen med 2-0 redan efter 10 minuter av första perioden. Craftstaden vände på steken och ställningen efter första perioden var 2-2. I andra perioden gick Craftstaden snabbt upp till 2-5 innan Lindås reducerade till 3-5. I sista perioden tryckte Lindås på, men kom inte längre än en reducering till 4-5, som blev slutresultatet.

 

Efter matchen var det en besviken Anders Nilsson som tyckte så här:

- Lite svårt att sätta ord på det. Känns konstigt. Tycker vi är det bättre laget stora delar av matchen men släpper in alldeles för enkla mål och dessutom alldeles för tätt inpå varandra. Det håller inte mot ett lag som Craftstaden.

 

Vad känner du att ni måste göra bättre?

- Powerplay måste vi göra bättre. I spelet var vi lite för stressade i vårt spel stundtals. Gick bort oss i deras uppspel några gånger men förutom det tycker jag vi gör mycket bra också.

 

Vad kan du trots förlusten ändå vara nöjd med?

- Vi skapar lägen. Ibland långa bra anfall och i tredje perioden höjer vi oss och gör väl det mesta rätt förutom att vi skulle gjort fler mål.

 

Målskyttar Lindås:

Sofia Greftén

Justina Eliasson

Lovisa Eliasson

Elin Nilsson

 

P09 blir 2:a i Oxdog Invitation
2023-09-24 21:28
Spelare, tränare och supporters på plats under helgen

Återigen spelar Lindås P09 fantastisk innebandy! De tar sig obesegrade igenom gruppen och vinner i semin efter en mycket spännande match mot Fagerhult Habo. Sundsvall FBC Ungdom som Lindås mötte i gruppen drar det längsta stråt i finalen-vi gratulerar dem till vinsten!

 

Vinst i premiären för Lindås herrlag!
2023-09-23 12:54

Lindås spelade premiärmatch i Div 1 igår kväll och det var IBK Alingsås som stod för motståndet. Matchen började helt enligt planerna och Lindås tog ledningen med 3-0 i första perioden. Därefter vände Alingsås upp och ner på Lindås planer och i början av tredje perioden var ställningen 4-3 till Alingsås. Som tur var kunde Lindås växla upp igen och med 29 sekunder  avgjorde Lindås matchen och tog hem tre poäng.

 

Efter matchen pratade vi med tränare Daniel Calebsson som var både nöjd och missnöjd. 

 

Vad var känslan innan matchen igår? 

- Vi hade en grym känsla innan matchen igår. Att äntligen få sjösätta detta skepp vi byggt sedan förra säsongen tog slut. Vi var väldigt taggade och gick in med en bra energi i matchen.

 

Ni började starkt igår. Vad hände sedan? 

- Bra fråga faktiskt. I första perioden är vi helt överlägsna och borde nog haft en ännu större ledning än dom 0-3 vi hade. Efter det blir vi alldeles för oödmjuka. Vi spelar mycket alibi i stället för att ta ansvar och göra dom grejer vi pratat om. Det funkar inte på någon nivå och Alingsås gör det bra som tar sig tillbaka efter den förstaperioden.

 

Underläge i tredje perioden. Vad tänkte du då och vad gjorde ni för att vända? 

- Ja dom leder med 4-3 tidigt i tredje perioden och där och då är känslan allt annat än bra. Vi skapar inte så mycket och det är alldeles för få spelare som kliver fram i det läget. Vi går ner på folk och försöker spela dom som visar mest glöd.

 

Till slut vinst med 5-4. Vad är dina intryck efter matchen och vad är du nöjd/missnöjd med?

- Det jag är mest nöjd med är självklart tre poäng och att vi vänder underläget i sista perioden till en seger. Det finns såklart någon sorts styrka i att vinna även att vi inte spelar på topp. Samtidigt är jag väldigt besviken på att denna match blir så jämn som den blir. Vi borde kunna göra det väldigt mycket bättre från period två och framåt. Det är första matchen för säsongen så vi får snacka igenom denna insatts och göra det bättre framöver.

 

Nästa helg är det hemmapremiär mot Kungälv. 

BLI MEDLEM
Stötta Lindås Waves
En insamling för Lindås IBK
Hjälp Lindås Waves IBK att bevara vår passion för innebandy!
Nyheter från våra lag
Lindås - Halloween Cup, 28/09 09:24 
Lindås - Halloween Cup, 23/09 17:02 
 
Våra sponsorer