" "
Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll
Bli medlem i Lindås IBK
BLI MEDLEM
Lindås Waves - mycket mer än innebandy!

Innebandy är vår plattform. Det är där det börjar. Med cirka 700 aktiva medlemmar som skapar samhörighet, gemenskap och glädje. Vi har en egen arena, där vårt café är hjärtat och vår mötesplats. Det är där vi träffas över gränserna. Det är där ledare och spelare träffas, där våra ungdomar gör sina läxor och där föräldrar lär känna varandra.

 

Men vi vill mer. Vi vill utvecklas. Vi vill bli bättre. Vi vill ta ansvar för våra ungdomars framtid. Vi vill bidra med sunda värderingar och aktiviteter som främjar individer, grupper och ledare och framför allt, en tro på framtiden.

 

Den resan har vi börjat. En resa där vi tar ansvar för miljön genom solceller på taket, där vi tar ansvar för jämlikhet genom flera tjejprojekt, där vi tar ansvar för den sportsliga utvecklingen genom kontinuerlig utbildning och där vi tar ansvar för individers mående och beteende genom projekt inom värdegrund och psykisk hälsa.

 

Vi vet att resan är lång. Att det finns utmaningar på vägen. Men vi har bestämt oss. Och vi är övertygade om att det är rätt väg. För oss. För vi vill bidra till en bättre framtid för våra ungdomar.

 

På vägen behöver vi hjälp. Hjälp med nya projekt, nya partners och nya kontakter. Så, vill du vara med på vår resa? Vill du vara med och ta ansvar? Vi behöver dig och vi tror faktiskt att du kanske till och med behöver oss.

 

För framtiden börjar ju idag…

 

ANMÄLAN

 

Vill du börja spela innebandy? Anmäl dig via länken nedan.

 

Anmälan till Lindås IBK - Lindås IBK - SportAdmin

Hemmapremiär för Lindås damlag på söndag!
2023-09-21 11:19

På söndag kl. 14.30 startar Lindås damlag säsongen med hemmamatch mot Craftstadens IBK Oskarshamn.

 

Efter en mycket bra förra säsong där damlaget tog sig till SSL-kval och till slut förlorade på straffar mot Västerås, så har det hänt en hel del i truppen.

 

Vi tog snack med tränare Anders Nilsson inför seriestarten.

 

Hur har försäsongen varit?

- Den har väl varit som en försäsong ska vara.  Höga toppar och djupa dalar. Vi har fått sex väldigt bra matcher. Tuffa matcher då tre av lagen vi mött är SSL lag.

Det som oroar lite är att vi saknat minst tre spelare varje match så vi har inte riktigt kunnat spela ihop laget på det sättet vi hoppades på.

 

Vad är du mest nöjd med så här långt?

- Att vi stundtals, när det har behövts som mest, har visat vilken jäkla inställning vi kan ha och hur bra vi är när vi ställer upp för varandra.

Det är något vi måste ta med oss in i seriespelet. I ALLA matcher.

 

Hur ser truppbygget ut?

- Vi har tappat några och fått in några. Tycker vi på pappret har ett väldigt intressant lag. Vi har tappat en del rutin men spelarna som kommit in har mycket kvalitet.

Skulle säga att vi har ett annorlunda lag i år. Vi kanske har tappat lite i tyngd men har ett mer spelskickligt lag. Dock ska man veta att det tar tid att få ihop ett lag med en hel del nya spelare som vi har i år. Tror det kommer dröja några omgångar in i serien innan vi får se det bästa av detta gänget.

 

Vad är målsättningen i år och vad behöver ni göra för att klara av den?

- Målsättningen måste vara att i första hand klara av en topp fyra placering för att säkra spel i den nya allsvenskan. Sen vill vi såklart vara med att slåss om en kvalplats också.

 

Vilka spelare har imponerat / överraskat positivt under försäsongen och vilka ska bli spännande att följa?

Kan inte säga att någon direkt överraskat men flera har imponerat. Ska man nämna några så har Greffe sett väldigt pigg ut och leder laget på ett väldigt bra sätt.

Tittar man på de nya så ser man att det finns väldigt mycket innebandy i dom alla. Justinas kvaliteter såg vi redan i våras, Meja har en teknik och blick för spelet som är unik och Linneas förmåga att springa och vinna boll är bland det bästa jag sett.

 

Vi önskar Anders och damlaget ett stort lycka till i premiären på söndag och hoppas på mycket publik.

 

För er som inte kan komma till hallen, så går det att se matchen på innebandy-tv på följande länk.  https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-lindas-ibk-craftstadens-ibk-oskarshamn-qvu6o

Äntligen seriestart för Lindås herrlag!
2023-09-20 11:55

På fredag kväll börjar Lindås herrlag säsongen med bortamatch mot Alingsås i Division 1.

 

Det har varit en lång väntan sen den snöpliga matchen mot Lerum i våras där herrlaget tyvärr ramlade ur allsvenskan.

 

Även om det fanns med i kalkylen att man kunde ramla ur förra året beroende på en helt ny riktining som klubb och lag kändes det väldigt tungt att inte vara kvar i allsvenskan. 

 

Den nya riktningen med mer träning, mer professionell miljö samt yngre mer drivna och målmedvetna spelare har ändå gett frukt. I stort sett alla unga, ambitiösa talanger och erfarna "pappor i laget" samt tränarparet ville fortsätta vara med på Lindås nya resa trots anbud från högre divisioner. Det blev ett tydligt kvitto på att vår satsning är rätt.

 

Inför säsongsstart satte vi oss ner med huvudtränare Daniel Calebsson för att höra hur han ser på läget.

 

Hur har försäsongen varit?

- Lång och bra. Vi tog några veckor ledigt efter förra säsongen men efter det har vi kört på bra hela sommaren.

 

Vad är du mest nöjd med så här långt?

- Närvaron, slitet och målmedvetenheten som killarna har visat. Vi har haft mycket folk på träningarna och även haft med ett gäng från akademin som har gjort ett ruggigt bra jobb.

 

Hur ser truppbygget ut?

- Vi är väldigt nöjda med truppbygget. Problemet förra året var att truppen satte sig alldeles för sent så i år har vi varit tidigt ute och fått med oss väldigt många på tåget. Vi har fått behålla stommen från förra året och kunnat krydda den med ett gäng spännande nyförvärv. Vi är nöjda med hur truppen ser ut och längtar efter att få köra i gång serien.

 

Vad är målsättningen i år och vad behöver ni göra för att klara av den?

- Vi har som målsättning att ta oss tillbaka till allsvenskan i år. Det är ett tufft mål då det går från två allsvenska serier till en nästa säsong. Det kommer att krävas en noggrannhet och målmedvetenhet från samtliga spelare och ledare. Vi behöver vara bra under en lång tid men bäst när det drar ihop sig framåt våren.

 

Vilka spelare har imponerat / överraskat positivt under försäsongen och vilka ska bli spännande att följa?

- Jag tycker att samtliga spelare har imponerat och tagit steg i rätt riktning. Ska man lyfta några så tycker jag att Gustav Andersson ser ut som den spelare och ledare vi önskat oss. Även Victor Lövdahl har sett väldigt vass ut. En annan spelare som ska bli spännande att se när han är tillbaka i spel efter en skadeperiod, är Kalle Hugosson. Han har spetsegenskaper som kommer att bli underhållande och spännande att titta på. Lucas Dahlstöm nyförvärv från Pixbo ska också bli spännande att följa med sina kvaliteter.

 

Vi önskar Lindås herrlag ett stort lycka till med säsongen!

Svenska Cupen mot Warberg på fredag!
2023-09-06 11:50

Nu på fredag kl. 19.00 spelar Lindås herrlag sin andra match i svenska cupen hemma mot Warberg. 

 

En tuff och kul match mot allsvenska topplaget Warberg som satsar på SSL under kommande säsong.

 

Välkomna!

Cupmatch mot Partille på torsdag!
2023-09-04 15:23

På torsdag den 7 september spelar Lindås damlag säsongens första tävlingsmatch mot Partille i svenska cupen på hemmaplan.

 

Missa inte det! Välkommen till hallen!

Lindås P09 tar hem segern i Tullingecupen!!
2023-08-28 10:30
Stolta, trötta, grymma spelare firar segern.

Efter mycket slit och grymt spel tar det här grymma laget hem segern i tullingecupen! Obesegrade tar de sig igenom cupen där de bjuder på hårt slit, go laganda som ger utdelning med den ädlaste valören. 

 

Med upp i Stockholm var också P07/08 som kom 3:a i sin klass. 

BLI MEDLEM
Stötta Lindås Waves
En insamling för Lindås IBK
Nyheter från våra lag
F14-15, 18/09 19:59 
Herr Akademi, 16/09 15:02 
Herr Akademi, 14/09 18:27 
 
Våra sponsorer