" "
Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll
Herr Akademi
Lindås Herrakademi

Välkommen till Lindås Herrakademi. Vi är ambitiösa, seriösa och har riktigt kul tillsammans. Anslut till oss om du gillar en akademi/miljö som vill utveckla spelare med sikte på SSL och samtidigt nå bra sportsliga resultat. 

Seriematcher 2023-2024
2023-09-16 15:02

Ni hittar en lista med säsongens seriematcher under fliken Dokument.

 

Förhoppningsvis är listan slutgiltig, men det kan bli någon ytterligare matchflytt.

 

Nästa helg importerar vi serierna och lägger upp matcherna i kalendern.

 

Notera att till detta kommer matcher för kval till US16SM, cuper och vårens Mörkröda matcher (som planeras först i december). 

 

Så nu är det bara att uppdatera familjekalendern!

Jan Blixter filmar det mesta
2023-09-14 18:27

Ni känner säkert igen honom, Jan Blixter. Han dyker upp med sin kamera i många olika innebandysammanhang och filmar. Mest blir det såklart med Lindås HJAS där sönerna Christoffer och Tobias spelar. Båda killarna spelar ibland i H3 och gläntar på dörren till A-laget så det blir en del filmning där också. Janne är en riktig eldsjäl.

 

Janne började filma innebandy runt 2016. Då var han och killarna med i Mölndal. På den tiden filmade jag med tränarens iPhone och han använde det för egna matchanalyser, säger Janne. Det blev bra och användbart och så fortsatte vi på det spåret. Till en början filmade jag bara Christoffers och Tobbes matcher. Men det har blivit en hel del annat också, både för Mölndals Herrar och Damer, på Mölndals Ungdomscup (MUC), och i andra sammanhang där mina killar inte var med, fortsätter han.

 

När Christoffer och Tobias bytte från Mölndal till Lindås inför förra säsongen blev det självklart mer Lindås på filmerna. Men han filmar mer än så - senast filmade Janne hela MUC – vilket fantastiskt engagemang.

 

2020 startade Janne youtube-kanalen ”Innebandymatcher Blixter” som nu kommit upp i över 170.000 visningar. Där lägger han upp alla matcher han filmar, och sammanlagt ligger där över 1000 klipp. De flesta klipp är perioder av matcher – så under åren har det blivit upp emot 300 matcher som jag filmat, säger Janne. Jag fixar allt i mobilen så oftast kommer det ut direkt efter slutsignalen. Nu precis har jag börjat med att klippa ihop och lägga ut highlights också – det är kul och spelarna gillar att gå in i efterhand och kolla.

 

Precis som Janne är fru Annelie med på nästan alla matcher, cuper och ibland även träningar. Hon hjälper till med filmningen när det behövs och sköter musik under hemmamatcher.

 

TACK Janne och Annelie för ert fina engagemang! 🙏💕

 

Dagens tips är att gå in och kolla några av Jannes klipp. Det är kul och man fastnar lätt.

Danny Estrella-Näslund är en av två nya tränare för Lindås JAS-lag (Herr)
2023-09-11 18:06

Danny Estrella-Näslund och Jesper Bååth är nya tränare för Lindås JAS-lag (Herr). De spelar i Lindås A-lag, Danny som forward och Jesper som back. Här lär vi känna Danny lite mer.

 

Välkommen som Ledare för Lindås JAS-lag, hur känns det?

- Tack så mycket! Jo men det känns som en kul och spännande uppgift, fått bra intryck av gruppen hittills och tror det kan bli en rolig säsong!

 

Vad har du för bakgrund inom innebandyn?

- Min moderklubb är IBK Härnösand uppe i Norrland, flyttade sedan till Umeå för 3 år på RIG. Hann med att vinna just JAS-guld ett av åren där uppe och kan med säkerhet lova att det är det bästa man kan uppleva som junior. Efter det spelade jag 1 säsong i Umeå city/Thorengruppen innan jag flyttade ner till Göteborg, där det blev 3 år i Pixbo innan jag bytte till Lindås, och detta är då min 5e säsong här som spelare.

 

Har du varit Ledare tidigare?

- Jag har varit ledare på ett gäng läger några år och under min tid i Pixbo var jag med på ett hörn som ledare för deras JAS-lag en säsong, testade även på att vara ledare för Div 3 laget i lindås för några säsonger sedan men det var året Covid kom så serien las ner det året vilket såklart var lite olyckligt.

 

Vilken typ av innebandy vill du att laget ska spela?

- Vi vill spela med mycket fart och energi och då det känns som vi har en trupp som ska kunna ta fördel av det i våra matcher. Vi kommer försöka förmedla det spel som vi har i A-Laget för att ha en röd tråd i föreningen för att göra det enkelt för de som har eller i framtiden kommer att ta steget upp dit.

 

Vad har du för ambition med säsongen?

- Skulle säga att det finns två delar av den frågan, framförallt så är förhoppningen att jag och Jesper ska kunna komma in och dela med oss av så mycket kunskap och erfarenhet vi bara kan för att få både laget och individer att utvecklas! Sedan vill man ju alltid prestera så bra man bara kan resultatmässigt också, har inte så bra koll på övriga Sveriges JAS-lag för veta vad som anses vara ett rimligt mål men det vore såklart en fin bedrift att lyckas ta oss till IB-Festen!

 

Vad gör du annars vid sidan av innebandyn?

- På sidan så jobbar jag på Salming sedan 3 år tillbaka så är fast i en stor bubbla utav innebandy oavsett om vi pratar jobb, som spelare eller nu som tränare, och det är kul!

 

Tack Danny – och kör hårt!

Lär känna Jesper Bååth - en av två nya tränare för Lindås JAS-lag (Herr)
2023-09-01 07:31

Jesper Bååth och Danny Estrella-Näslund är nya tränare för Lindås JAS-lag (Herr). De spelar i Lindås A-lag, Jesper som back och Danny som forward. Här lär vi känna Jesper lite mer.

 

Välkommen som Ledare för Lindås JAS-lag, hur känns det?

Tack så mycket! Det känns fantastiskt kul framför allt, är otroligt taggad inför säsongen och inför uppgiften!

 

Vad har du för bakgrund inom innebandyn?

Jag har spelat innebandy själv sedan barnsben, i en sådär 17-18 år säkert nu. Startade karriären i Solfjäderstaden, där jag spelat all min ungdomsinnebandy samt div2 och div1 på seniornivå. Där någonstans i mitten hade jag också en dubbellicens med Ledberg, där jag spelade JAS då vi tog oss till Innebandyfesten. 2020 flyttade jag hit till Göteborg och förra säsongen skrev jag på för Lindås. 

 

Har du varit Ledare tidigare?

Jag har rätt en del erfarenhet ifrån att vara ledare, även om majoriteten av den är över yngre ungdomar. Under min tid i Solfjäderstaden hjälpte jag i 2 år till som ledare för klubbens akademilag, tjejer och killar i åldrarna 13-15. 

 

Vilken typ av innebandy vill du att laget ska spela?

Framför allt vill jag att vi ska spela med högt tempo och hög energi. Det medför både en jättebra utvecklingsmiljö för grabbarna men kommer också ge bra resultat i matcherna. Av det jag sett och vet hittills så tror jag det kommer passa oss riktigt bra dessutom!

 

Vad har du för ambition med säsongen?

Jag hoppas vi kan skapa en utmanande tävlingsmiljö där alla spelare i truppen vågar ta för sig och att samtliga är bättre innebandyspelare i slutet av säsongen! Sedan tycker jag också det är viktigt att våga sätta modiga mål, och med tanke på att laget förra säsongen tog sig till ett Play-Off tycker jag vi ska sikta mot att gå bättre än så den här gången!

 

Vad gör du annars vid sidan av innebandyn?

Jag flyttade hit till Göteborg för att studera, vilket jag fortfarande är uppe i. Jag tog min kandidatexamen nu i somras och ska starta min master till hösten. Så den stora majoriteten av tiden tas upp av plugg och träning. Är i allmänhet en rätt stor sportnörd, så den tiden jag får över brukar spenderas på att se SSL, Premier League eller NFL. 

 

Tack Jesper – och kör hårt!

 

Jesper och Danny är nya tränare för Lindås JAS-lag (Herr)
2023-08-29 18:04
Jesper Bååth och Danny Estrella-Näslund

Jesper Bååth och Danny Estrella-Näslund är nya tränare för Lindås JAS-lag (Herr). De spelar i Lindås A-lag, Jesper som back och Danny som forward. Båda två har haft tränaruppdrag tidigare och är nu riktigt taggade för denna nya utmaning.

 

Det är en helt perfekt lösning för oss i Herrakademin och för klubben, säger Eric Pettersson, huvudansvarig för Herrakademin. Jesper och Danny är riktigt duktiga på både innebandy och på att leda/coacha. De tar med sig A-lagets spelsätt och inställning till oss i akademin och det blir ett klart lyft.

 

I kommande nyheter lär vi känna Jesper och Danny lite mer.

Stötta Lindås Waves
En insamling för Lindås IBK
Hjälp Lindås Waves IBK att bevara vår passion för innebandy!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer