" "
Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll
Dam Elit
Johann Hansson inför premiären imorgon!
2023-09-23 13:06

Johanna Hansson är redo för sin 12:e säsong i Lindås Waves

- På lördag är det seriepremiär mot Craftstaden och Johanna Hansson gör sin 12:e säsong i Lindås Waves damlag. Johanna är lagets härförare både på och utanför planen. En spelare som betytt mycket för damlagets utveckling till att bli ett topplag i Allsvenskan. Det är därför naturligt att ta pulsen på ”Hansson” inför söndagens drabbning.

 

Äntligen seriepremiär och hur tycker du försäsongen har varit?

- Den har varit bra! Skatås, Åby Friidrottsbana och Ruddalen väljer jag att inte kommentera, men sedan vi gick in i hall har det varit väldigt roligt. Det har varit extra kul att spela svenska cupen under försäsongen.

 

Det har som vanligt varit en del ommöbleringar i truppen. Hur tycker Du årets trupp ser ut?

- Jag tycker truppen blir mer och mer kvalitativ för varje säsong. Inför den här säsongen har vi 3 riktigt starka femmor och 2 riktigt starka målvakter. En massa grymma spelare in, innebär ommöbleringar så det är en ny grupp som ska svetsas samman och det är många spelare som ska hitta sin plats i gruppen och på planen. Detta har vi jobbat aktivt med under försäsongen och truppen börjar se väldigt formstark ut nu inför seriepremiär!

 

Det blev kval till SSL-förra året. Vad talar för att det blir en kvalplats även denna säsong?

- Vi är en bred trupp med mycket olika kvaliteter och kompetenser som kompletterar varandra bra. Jag tror det kommer vara 4 lag som slåss om kvalplatserna länge och att det kommer avgöras sent in i seriespelet. Då gäller det att vara bäst när det gäller, vilket många av våra spelare har erfarenheter av.

 

Craftstaden var förra säsongen en tuff konkurrent om kvalplatsen. Varför skall man komma till hallen på söndag och titta på Lindås Waves damer?

- Jag tror att det kommer bli en jämn och tight match men vi har historiskt sett en förmåga att dra längsta stråt mot Craftstaden. Så om man vill se en spännande innebandymatch och se oss kamma hem säsongens första poäng så ska man komma till hallen på söndag kl. 14.30!

 

Nu vill vi att alla kommer till Lindås Waves Arena fd Salming Arena och hejar fram damerna till en första trepoängare. Grym innebandyunderhållning utlovas!!

Lotte Engblom från damakademin till damlaget!
2023-09-19 22:08

Lotte Engblom från damakademin till Allsvenska damlaget!

 

Lotte Engblom är den andra spelaren, som vi i september lyfter upp till damlaget. Hon blir tillsammans med Ella Essman, Julia Franzén och Olivia Hjortlöv fyra unga lovande spelare från damakademin, som nu har damlagskontrakt och ambitioner att slå sig in i vårt Allsvenska damlag.

 

Lotte började i innebandyskolan och har hela tiden varit Lindås trogen. Det senaste året har hon tillhört den juniorgrupp som tränat med damlaget och Lotte har utvecklat spel, snabbhet och skottet på ett berömvärt sätt.

 

 När började Du spela innebandy i Lindås Waves?

När jag var 7 år gammal.

 

Vad är det som är kul med innebandy?

Det roligaste med innebandy är helt klart gemenskapen i laget, men också alla matcher och träningar.

 

Vilka förväntningar har Du på den här säsongen?

Jag förväntar mig en rolig säsong med många vinster. Men också en säsong som ska utveckla mig både som person och spelare.

 

Sju snabba svar så vet vi lite mer om Lotte?

 

Jobb eller studier?

Studerar fortfarande 

Semesterparadis dit vill jag åka?

Bahamas 

Favoritmat och dryck?

Pasta och en kall cola zero

Okänt intresse?

Älskar att se kriminalserier

Okänd talang?

Bra på att komma ihåg namn

Favoritartist?

Viktor Leksell!!

Roligaste innebandyminne?

Hela JAS säsongen 22/23.

 

Huvudtränare Anders Nilsson säger så här om Lotte: ”Så kul att se Lottes utveckling de sista 12 månaderna. Hon är verkligen värd den här chansen. Såklart finns det en del kvar att lära för Lotte men hon utvecklas hela tiden. Ett grymt skott, inte rädd för hårda närkamper och bra spelsinne”.

 

Lindås Waves önskar Lotte lycka till och det skall bli spännande att se Dig ta nästa steg i innebandykarriären.

 

Olivia Hjortlöv från damakademin till damlaget!
2023-09-18 10:32

Olivia Hjortlöv från damakademin till Allsvenska damlaget

 

Det är extra rolig för Sportgruppen Dam när vi kan presentera två tjejer i damlaget från damakademin. Klubbens satsning 2021 på en damakademi har nu börjat ge resultat och vi lyfter upp ytterligare två ambitiösa och lovande tjejer till damlaget - Oliva Hjortlöv och Lotte Engblom.

 

Det finns många lovande och hungriga tjejer som jobbar hårt med sin innebandy i akademin. Klubbens mål att minst 30% av dam/herrlagen skall bestå av spelare från ungdomssidan kommer därmed att nås redan säsongen 23-24. Vi ser att kontinuerlig träning med allsvenska laget ger utveckling på spelarna och den träningsmodell som infördes för några år sedan har hittills varit lyckosam.

 

Idag presenterar vi Olivia Hjortlöv, en tjej som spelat hela tiden i Lindås och som jobbar hårt i anfallszonen. Olivia har ingått i den juniorgrupp som tränat med damlaget under säsongen 22-23.

 

När började Du spela innebandy i Lindås Waves?

Jag började spela innebandy när jag var 11 år gammal och har spelat i Lindås sedan dess. Min första säsong var 2015/16 så detta blir mitt nionde år i klubben.

 

Vad är det som är kul med innebandy?

Det roligaste med innebandy är att utvecklas tillsammans och bli bättre på sporten man brinner för med hjälp av varandra. Minnena som man tar med sig från alla träningar, matcher och lagkvällar är något man tar med sig hela livet.

 

Vilka förväntningar har Du på den här säsongen?

Jag har många förväntningar på denna säsong, både individuellt och på laget. Jag vill utveckla min innebandy och ta den till nästa nivå samtidigt som jag lär känna hela gänget ännu bättre. Med dessa grymma tjejer förväntar jag mig en fartfylld säsong där vi kämpar tillsammans och tar oss till kval vilket jag hoppas och tror att vi skall nå.

 

Sju snabba svar så vet vi lite mer om Olivia?

 

Jobb eller studier?

Jobb, just nu lite varierat

Semesterparadis dit vill jag åka?

Seychellerna

Favoritmat och dryck?

Sushi och fanta 

Okänt intresse?

Titta på PGA Touren

Okänd talang?

Har väldigt bra lokalsinne

Favoritartist?

The Weeknd

Roligaste innebandyminne?

Mitt sista JAS-år är något jag kommer att minnas länge men något jag minns speciellt är den sista kvalmatchen och stämningen inom laget och det fantastiska stöd vi hade på läktaren.

 

 

Huvudtränare Anders Nilsson säger så här om Olivia: ”Olivia har tränat med oss från och till redan förra säsongen och får nu chansen att köra fullt ut med allsvenskan. En oerhört ödmjuk spelare som alltid är lyhörd och vill lära sig. Du får alltid 100% jobb och engagemang från Olivia. Bra skott och en måltjuv med bra spelsinne”.

 

Lindås Waves önskar Olivia lycka till och det skall bli spännande att se Dig ta nästa steg i innebandykarriären.

Truppbygget fortsätter med Jennifer Johnsson!
2023-09-06 12:32

Damernas truppbygge inför säsongen 23-24 har haft som mål att föryngra truppen, samtidigt som vi sökt efter erfarenhet och spets. Erfarenhet och spets lyckades vi ganska bra med i våras och därefter har fokus varit på unga, hungriga och lovande spelare. Jennifer Jonsson kommer nu till Lindås Waves och är en spännande och teknisk ung spelare som passar in i vårt framtidsbygge. Jennifer har spelat innebandy i Pixbos akademin och har erfarenhet från spel i Allsvenskan och div 1.

 

Berättade lite om din innebandybakgrund?

Jag började spela innebandy när jag var 6 år i min modersklubb Särö Seahawks. Där spelade jag halva min juniortid fram tills jag var 15 och bytte därefter till Pixbo, där spelade jag i Div1, JAS och allsvenskan fram till jag tog min paus i innebandy 19/20, men nu är jag här. 

 

Vad triggade Dig att komma tillbaks till innebandyn?

Jag har under de senaste 2 åren saknat innebandy något enormt, men inte tagit mig tillbaka. Det som triggade mig att komma tillbaka var saknaden av gemenskapen att tillhöra ett lag, tävlingarna på både träning och match och få vara med på resan Lindås gör.

 

Vilka förväntningar har Du på den här säsongen?

Mina förväntningar inför denna säsong är först och främst att jag ska komma tillbaka i samma form som jag hade innan jag slutade. Jag hoppas även kunna bli en spelare som tillför mycket både på plan men också utanför. 

 

Sju snabba svar så vet vi lite mer om Jennifer?

 

Jobb eller studier?

Skulle nog vilja säga jobb då jag inte alls tycker om att plugga!!!!! 

Semesterparadis dit vill jag åka?

Drömmen att få åka till Maldiverna 

Favoritmat och dryck?

Bubbelvatten alla dagar i veckan och sushi

Okänt intresse?

Älskar att sjunga 

Okänd talang?

Kan göra 104 kickar med en fotboll på knäna:))

Favoritartist?

Mwuana

Roligaste innebandyminne?

Det roligaste innebandyminnet jag har är när vi i Pixbo tog oss upp till allsvenskan.

 

Huvudtränare Anders Nilsson kommentar Jennifer beslut att satsa på Innebandyn: ”Jennifer har ju haft uppehåll från innebandyn ett tag, men nu när suget är tillbaka är det väldigt kul att hon valt att spela med Lindås. En spelskicklig spelare som kan spela på flera positioner. Bra passningsspel och helt orädd. En härlig tjej utanför planen som kommer passa in grymt i truppen.” Lindås Waves hälsar Jennifer välkommen till vågorna och önskar Dig lycka till!

2023-09-06 11:56
 
Ung powerforward ansluter till Lindås damlag!
2023-05-05 08:29

Ung powerforward ansluter till Lindås Damer!

19-åriga Linnéa Wallberg väljer att fortsätta sin innebandykarriär i Lindås Waves efter fyra framgångsrika år i Pixbo Wallenstam. Linnea är en hårt arbetande forward som vet var målet ligger och har exakt den profil vi söker i Lindås Dam! Vi träffade Linnea igår direkt efter skolan och ställde några frågor.

 

Vem är Linnea?
Jag är en glad och energirik person som brinner för nära och kära. Jag gillar också att chilla med kompisar. Jag har gått NIU på Katrinelundsgymnasiet och hoppas komma in på den utbildning jag har sökt i Göteborg.

 

Varför började Du med innebandy?
Min bror spelade innebandy och jag hängde på honom, jag har bott på Tjörn så vi spelade i Myggenäs. Sedan slutade jag efter några år, men det var några tjejer i min klass som spelade och jag tog upp det igen. När jag gick sista året på högstadiet så gick jag till Pixbo Wallenstam.

 

Nu väljer Du att fortsätta Din innebandykarriär i Lindås Waves?
Exakt, jag fick ett bra intryck av föreningen och stämningen i laget under första träningen. Det kändes bra och jag behövde inte många dagar på mig att ta beslutet. Jag vill verkligen satsa på och tror på en bra innebandyutveckling för mig i Lindås Waves.

 

Sju snabba svar så vet vi lite mer om Linnéa?

Jobb eller studier?

Jobbar helst, men innan dess vill jag utbilda mig. Så det är studier just nu!

 Semesterparadis dit vill jag åka?

Vill gärna till Maldiverna

 Favoritmat och dryck?

Sushi eller grillat. Dryck blir cola eller bubbelvatten.

 Okänt intresse?

Det brukar bli en och annan golfrunda på sommaren.

 Okänd talang?

Kan cykla på enhjuling

 Favoritartist?

Finns för många för att bara välja en…

 Roligaste innebandyminne?

Helt klart silvret i JAS – det var magiskt!

 

Lagbygget fortsätter enligt huvudtränare Anders Nilssons plan och så här kommenterar Anders Linnéas beslut att komma till Lindås Waves: Vi är väldigt glada över att Linnéa valt att fortsätta sin utveckling tillsammans med oss i Lindås. Linnéa har absolut de egenskaperna som vi vet kommer stärka truppen. En riktig power-forward med bra speluppfattning och fart, går rakt på mål, bra avslut, väldigt tuff i närkamperna och en härlig vinnarskalle. Ska bli riktigt kul att följa Linnea och hennes framfart i allsvenskan. 

 

Lindås Waves hälsar Linnéa välkommen till klubben och önskar henne lycka till!

 

Stötta Lindås Waves
En insamling för Lindås IBK
Hjälp Lindås Waves IBK att bevara vår passion för innebandy!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer