Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll

Tränarnas tankar inför innebandyfesten i helgen!
2024-04-18 12:27
Tränarna för Lindås JAS-lag, Simon Elgan (dam-JAS), Jesper Bååth och Danny Estrella Näslund (herr-JAS)

I helgen spelar både Lindås Dam-JAS och herr-JAS SM-slutspel på innebandyfesten i Uppsala. Det är första gången i Lindås 30-åriga historia som både tjejer och killar tar sig till slutspelet, vilket är ett tecken på en bra ungdomsverksamhet. Det ligger också helt i linje med vad klubben jobbar mot, en attraktiv och väl fungerande ungdomsverksamhet med målsättningen att fostra många och bra spelare till seniorlagen.

 

Inför innebandyfesten i Uppsala som börjar imorgon fredag har vi träffat tränarna för respektive lag och fått deras tankar kring slutspelet.

 

Idag, torsdag åker ni till SM-slutspelet i Uppsala. Hur har ni förberett er inför det?

(Simon) - Grunden har byggts o utvecklats under hela säsongen men eftersom vi varit två lag så har detaljerna fått vänta till nyligen o där har vi de senaste veckorna tagit stora kliv. Vi har på sistone främst försökt bibehålla deras fysiska status, ta hand om skadekänningar o försökt vänja oss vid typen av motstånd som komma skall. 

 

(Jesper & Danny) - Mycket fokus på att försöka hålla uppe så högt tempo som möjligt, det är lätt att tappa några procent när det blir några helger utan match. Sedan har vi försökt finslipa på lite smådetaljer med!

Vad har ni för målsättning med helgen?

(Simon) - Vi lägger allt fokus på vår egna prestation. Vi har tre unika femmor där målsättningen är att få ut mesta möjliga av alla dessa för o verkligen kunna mäta oss med de bästa. Sen är lagets målsättning som sattes upp i början helt oförändrad, vi ska vinna alla matcher vi tar oss an. 

 

(Jesper & Danny) - Tycker vi gör oss själva en otjänst om vi inte siktar högt, så vi siktar på att ta oss till slutspelet!

 

Hur är status och känslan i truppen?

(Simon) - Vi har haft en tuff vår med skador på ett flertal tongivande spelare. Men därtill har flera andra steppat upp o visat vägen istället, vi är där för att konkurrera på riktigt o truppen är redo för att se hur långt vi kan gå. O det märks i gruppen att det är ett helt annat lugn än inför playoff, vi slår i underläge o där vet vi att vi är som bäst! 

 

(Jesper & Danny) - Det positiva med att få ett litet uppehåll är ju att spelarna hinner bli friska och hela, så på den fronten ser det bra ut. Känslan känns riktigt bra, tycker det märks på många att vi är rejält taggade inför uppgiften!

 

Vad ser ni mest fram emot?

(Simon) -  Match 1 mot cl98ic, då ska vi ta vår första vinst. 

 

(Jesper & Danny) - Svårt att tala för andra, men för egen del tycker vi att det ska bli otroligt kul att få mäta oss mot bästa möjliga motstånd och få plocka fram det bästa vi har att ge på en plan! Det är inte ofta man får chansen att få spela i den typen av matcher!

 

Vad blir viktigt för er i spelet när ni väl spelar matcherna

(Simon) -Att hitta ett lugn i spelet med boll, motståndet där skiljer väldigt mycket mot sättet vi är vana vid med betydligt högre intensitet i sitt presspel. Sen går det inte underminera vikten av att vinna dueller, kalla skallar o täcka skott. 

 

(Jesper & Danny) - Vi tror det blir extremt viktigt att vi tror på oss själva och vårt spel. Det är lätt att bli nervösa och timida, speciellt i de första matcherna. Kan vi istället utnyttja det hos våra motståndare kan det gå riktigt bra.

 

Vi önskar båda våra JAS-lag ett stort lycka till och för er som inte är på plats kan man följa matcherna på innebandy-tv.se

 


Nyhetsarkiv
Framgångar i Gothia Cup2024-01-07 16:49
Gameday!2023-10-14 07:49
Gameday!2023-09-30 10:16
ANMÄLAN!2023-08-10 10:50
 
KLUBBINFORMATION