Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll

Hemmapremiär för Lindås damlag på söndag!
2023-09-21 11:19

På söndag kl. 14.30 startar Lindås damlag säsongen med hemmamatch mot Craftstadens IBK Oskarshamn.

 

Efter en mycket bra förra säsong där damlaget tog sig till SSL-kval och till slut förlorade på straffar mot Västerås, så har det hänt en hel del i truppen.

 

Vi tog snack med tränare Anders Nilsson inför seriestarten.

 

Hur har försäsongen varit?

- Den har väl varit som en försäsong ska vara.  Höga toppar och djupa dalar. Vi har fått sex väldigt bra matcher. Tuffa matcher då tre av lagen vi mött är SSL lag.

Det som oroar lite är att vi saknat minst tre spelare varje match så vi har inte riktigt kunnat spela ihop laget på det sättet vi hoppades på.

 

Vad är du mest nöjd med så här långt?

- Att vi stundtals, när det har behövts som mest, har visat vilken jäkla inställning vi kan ha och hur bra vi är när vi ställer upp för varandra.

Det är något vi måste ta med oss in i seriespelet. I ALLA matcher.

 

Hur ser truppbygget ut?

- Vi har tappat några och fått in några. Tycker vi på pappret har ett väldigt intressant lag. Vi har tappat en del rutin men spelarna som kommit in har mycket kvalitet.

Skulle säga att vi har ett annorlunda lag i år. Vi kanske har tappat lite i tyngd men har ett mer spelskickligt lag. Dock ska man veta att det tar tid att få ihop ett lag med en hel del nya spelare som vi har i år. Tror det kommer dröja några omgångar in i serien innan vi får se det bästa av detta gänget.

 

Vad är målsättningen i år och vad behöver ni göra för att klara av den?

- Målsättningen måste vara att i första hand klara av en topp fyra placering för att säkra spel i den nya allsvenskan. Sen vill vi såklart vara med att slåss om en kvalplats också.

 

Vilka spelare har imponerat / överraskat positivt under försäsongen och vilka ska bli spännande att följa?

Kan inte säga att någon direkt överraskat men flera har imponerat. Ska man nämna några så har Greffe sett väldigt pigg ut och leder laget på ett väldigt bra sätt.

Tittar man på de nya så ser man att det finns väldigt mycket innebandy i dom alla. Justinas kvaliteter såg vi redan i våras, Meja har en teknik och blick för spelet som är unik och Linneas förmåga att springa och vinna boll är bland det bästa jag sett.

 

Vi önskar Anders och damlaget ett stort lycka till i premiären på söndag och hoppas på mycket publik.

 

För er som inte kan komma till hallen, så går det att se matchen på innebandy-tv på följande länk.  https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-lindas-ibk-craftstadens-ibk-oskarshamn-qvu6o


Nyhetsarkiv
Gameday!2023-10-14 07:49
Gameday!2023-09-30 10:16
ANMÄLAN!2023-08-10 10:50
 
Våra sponsorer
INFORMATION FRÅN KLUBBEN