" "
Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll
Herr Akademi
Jan Blixter filmar det mesta
2023-09-14 18:27

Ni känner säkert igen honom, Jan Blixter. Han dyker upp med sin kamera i många olika innebandysammanhang och filmar. Mest blir det såklart med Lindås HJAS där sönerna Christoffer och Tobias spelar. Båda killarna spelar ibland i H3 och gläntar på dörren till A-laget så det blir en del filmning där också. Janne är en riktig eldsjäl.

 

Janne började filma innebandy runt 2016. Då var han och killarna med i Mölndal. På den tiden filmade jag med tränarens iPhone och han använde det för egna matchanalyser, säger Janne. Det blev bra och användbart och så fortsatte vi på det spåret. Till en början filmade jag bara Christoffers och Tobbes matcher. Men det har blivit en hel del annat också, både för Mölndals Herrar och Damer, på Mölndals Ungdomscup (MUC), och i andra sammanhang där mina killar inte var med, fortsätter han.

 

När Christoffer och Tobias bytte från Mölndal till Lindås inför förra säsongen blev det självklart mer Lindås på filmerna. Men han filmar mer än så - senast filmade Janne hela MUC – vilket fantastiskt engagemang.

 

2020 startade Janne youtube-kanalen ”Innebandymatcher Blixter” som nu kommit upp i över 170.000 visningar. Där lägger han upp alla matcher han filmar, och sammanlagt ligger där över 1000 klipp. De flesta klipp är perioder av matcher – så under åren har det blivit upp emot 300 matcher som jag filmat, säger Janne. Jag fixar allt i mobilen så oftast kommer det ut direkt efter slutsignalen. Nu precis har jag börjat med att klippa ihop och lägga ut highlights också – det är kul och spelarna gillar att gå in i efterhand och kolla.

 

Precis som Janne är fru Annelie med på nästan alla matcher, cuper och ibland även träningar. Hon hjälper till med filmningen när det behövs och sköter musik under hemmamatcher.

 

TACK Janne och Annelie för ert fina engagemang! 🙏💕

 

Dagens tips är att gå in och kolla några av Jannes klipp. Det är kul och man fastnar lätt.

 
Våra sponsorer