Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindås Rasta Innebandyklubb
Fotboll
Dam Elit

Simon blir ny tränare i Lindås damlag!
2024-05-23 10:47

Simon Elgan blir ny damlagstränare i Lindås. Simon har tidigare varit JAS-ansvarig på damsidan och assisterande till Daniel Calebsson i herrlaget, men från och med säsongen 24-25 kommer han alltså att vara ansvarig för damlaget samtidigt som han är involverad i både dam-JAS och herrlaget också.

Vi pratade med Simon om hans tankar och förväntningar på det nya jobbet i Lindås.

 

Du kommer bli ansvarig tränare för Lindås damlag kommande säsong. Hur känns det och vad tänker du kring det?

- Fantastiskt roligt och ärofyllt att få förtroendet att jobba med damlaget. Kul att en så stor del av truppen väljer att stanna och kryddat med de tjejerna som kommer från aklademin, som jag känner väl,  tror jag det kommer bli en grym mix för att kunna ta oss tillbaka. 

 

Vilka delar vill du utveckla och på vilket sätt?

- Anders o Hugo har gjort ett gediget jobb där det märks att tjejerna är väldigt skickliga i defensiven. Året som kommer tror jag kommer vara väldigt olikt det som varit, där vi istället kommer jobba för att ha mer boll,  vilket är en omställning som kommer ta tid. Vi kommer lägga mycket tid på vad vi ska göra med boll, sätta riktlinjer i vad vi vill åstadkomma med boll och sedan jobba mycket med den direkta återerövringen. Vi kommer vilja vara ett framåtlutat lag både med och utan boll, vilket kommer kräva att vi sätter en hög nivå på träningarna för att kunna ta oss tillbaka. Men den viktigaste delen för oss är att utveckla är individerna 

 

Du har tidigare varit JAS-tränare och assisterande i herrlaget i Lindås. Hur ser du på att nu vara huvudtränare i vårt representationslag?

- Nyttiga erfarenheter för mig att ha med mig. Jag o Calebsson var i samma sits förra året med herrarna och att kunna ta med lärdomar från den säsongen tror jag är något som kan gynna oss. Det har varit två väldigt lärorika år, både att få driva o ta ansvar för akademin och samtidigt haft möjligheten att lära bredvid Calebsson. Jag är förväntansfull på att kunna nyttja den kunskapen jag fått med mig och tillsammans med damlaget kämpa om att ta klivet upp igen. 

 

Klubbchefen Jonas Ohlander säger så här om rekryteringen:

- Vi är väldigt nöjda! Vi gör en omstart och en långsiktig kursändring på damsidan och då passar Simon väldigt bra in. Han är en ung och lovande tränare med ett modernt ledarskap som fokuserar på både individens och lagets utveckling. Jag är övertygad om att det kommer bli bra utifrån Simons ambition, engagemang och driv i kombination med ett helhetstänk. Han kommer dessutom med influenser från andra sporter utifrån både träning och match, vilket passar bra in i klubbens utvecklingstänk.

 

- Vi är också väldigt glada för att kunna ge Simon denna utmaning. Det ligger i linje med klubbens arbetssätt att både utveckla ledare och spelare över tid.

 

Vi önskar Simon ett stort lycka till med sin nya tjänst i Lindås.


Nyhetsarkiv
Anders lämnar Lindås!2024-05-06 14:29
GAMEDAY!2024-02-25 09:12
GAMEDAY!2024-01-14 11:54
GAMEDAY!2023-11-08 12:16
Gameday!2023-10-15 09:46
2023-09-06 11:56
 
KLUBBINFORMATION