Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Lördag
31 Okt 2 matcher
Torsdag
05 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Onsdag
25 Nov 1 match
Torsdag
26 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 2 matcher
Fredag
04 Dec 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 2 matcher
Lördag
16 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 2 matcher
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Hemma
ONYX
ONYX
Borta
Lindås
LIND

Seger för herrarna mot Onyx

1 november 2020 12:50
Herr

Lindås herrar mötte Onyx från Nyköping på bortaplan i den 5 omgången av allsvenska södra. Matchen slutade 6-4 i Lindås favör efter periodsiffrorna 1-1, 3-1, 2-3.


Matchen präglades av ett stort bollinnehav för Lindås som dominerade från start. Onyx var dock farliga i de få men vassa framstötar som gjordes. Det var främst Lindås nykomponerade 2:a femma som visade vägen med både ett rörligt och kreativt anfallsspel vilket resulterade i 4 mål framåt samtidigt som de höll tätt bakåt. Edwin Jonsson från 2:a femman, hur upplevde du matchen? ”Matchen i sig tycker jag är rätt lugn, vi äger mycket boll från början och har bra tålamod den första kvarten. Det är väl först i andra perioden vi kommer igång ordentligt och jag tycker det är vi som styr större del av matchen. Vi ger dom lite enkla lägen lite här och var som dom utnyttjar och sätter dit bollen men i de stora hela tycker jag vi är ett nummer större idag.” Vad säger du om prestationen för din femma? ”Vi spelade bra idag vi hade fint rull och skapade otroligt mycket framåt och gjorde ett bra jobb defensivt, vi hade chans på att göra säkert 3-4 mål till men överlag så är det en fin insats av samtliga idag och vi plockar 3 poäng till laget vilket är det viktigaste!” Hur ser du på säsongsinledningen annars för laget? ”Inledningen av den här säsongen har väl startat lite knackigt. Ingen katastrof men vi vet att vi kan bättre och att vi borde ha plockat mer poäng än vad vi har gjort. Det är bara att ta med sig vår fina prestation idag och bygga vidare på det inför kommande matcher.”

Lindås tränare Fredrik Oredsson var givetvis nöjd efter matchen. ”Tycker det är en väl genomförd match där vi är tyngre och ställer fler frågor till Onyx försvar över 60 minuter och jag är jättenöjd med nykomponerade 2:a femman idag som verkligen visar vägen. Många i den formationen gör sin bästa match för i år! Vi har en växel till i intensitet! Idag blir vi relativt stillastående i perioder vilket vi vill utveckla. Behöver bli mer energiska för att få än större delaktighet på fler spelare i laget. Upp med tempot!”

Poängproduktionen i Lindås blev i matchen som följer; Tim Svan 2+0, Fabian Österman 1+1, Albin Jansson 1+1, Edwin Jonsson 1+0, Kasper Hydén 1+0, Gustav Kinderdal 0+1, Patrik Malmström 0+1, Pontus Persson 0+1, Oskar Henriksson 0+1.

Nästa match för herrarna är på lördag den 7 november då man ställs mot Karlstad på bortaplan.