Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Lördag
31 Okt 2 matcher
Torsdag
05 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Onsdag
25 Nov 1 match
Torsdag
26 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 2 matcher
Fredag
04 Dec 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 2 matcher
Lördag
16 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 2 matcher
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Hemma
Lindås
LIND
Borta
Lillån
LIL

En poäng till Lindås herrar i hemmamötet mot Lillån

25 oktober 2020 18:22
Herr

Lindås herrar tog emot Lillån från Örebro i den fjärde omgången av Allsvenskan Södra. Matchen slutade 5-6 efter förlängning men där Lindås hämtade ikapp ett fyra måls underläge i den tredje perioden.


Det var annars gästerna från Örebro som började matchen bäst och resultattavlan visade 0-1 efter den första perioden. Lindås kom mer och mer in i matchen allt eftersom men det var Lillån som gjorde målen och 0-3 efter två perioder speglade inte riktigt matchbilden. I början av den tredje perioden utökade Lillån till 0-4 men mindre än minuten senare lyckas Lindås spräcka målnollan och tryckte sedan på rejält mot Lillån kassen. Det blev en händelserik tredje period där lagen gör var sitt mål innan de sista fem minuterna tar vid och där Lindås gör tre raka mål och hämtar ikapp till 5-5 med endast 37 sekunder kvar av den tredje perioden. Matchen går till förlängning men där avgör Lillån redan efter 18 sekunder.

David Fredriksson, hur upplevde du matchen från din backposition? ”En rätt tråkig match där Lillån ligger i skyttegravarna och vi skapar massor av lägen som vi bränner. En vis person sa efter matchen att det var ”en stöld” - och instämmer i det.”

Hade ni någon särskild taktik inför förlängningen och vad tar ni med till nästa match? ”Inte direkt, bara in och köra men vi tar med att vi skapar tillräckligt med lägen för att vinna med tvåsiffrigt”

Lindås tränare Fredrik Oredsson gjorde följande analys av matchen; ”Vi gör en hyfsat bra prestation där vi håller oss till vår gameplan tydligare än tidigare matcher. Men Lillån är bra, de är trygga i sitt försvar och litar på sin keeper vilket gör att de kan vänta på kontringar och inte behöver skapa så mycket mot uppställt försvar. Återigen tycker jag dock att vi skänker bort 2 mål när vi faller ur ramen. Det behöver vi gnugga bort omgående. Vi hade pratat om just Lillåns kontringsspel innan matchen och att komma ner lite djupare i anfallszonen på dem. I det stora hela gör vi det bra och skapar väldigt många lägen, men bollen ska ju in i kassen också. Där är vi inte tillräckligt distinkta ännu.” Hur ser på du på inledningen av serien för laget hittills? ”Det är ingen hemlighet att vi hade önskat oss en dubblad poängskörd. Men vi har de poäng vi förtjänar. Vi fortsätter dock att utvecklas som lag och blir jämnare i vår prestation match efter match. Så jag är trygg i att poängen snart kommer att börja ramla in i önskad takt. Ser ut att bli en tight serie överlag och vi ska se till att ta rygg på topplagen innan serien vänder!”

Poängskörden för Lindåsspelarna i matchen som följer: Patrik Malmström 2+1, Danny Estrella Näslund 2+0, Kasper Hydén 1+1, Pontus Persson 0+1, Oskar Henriksson 0+1, Fabian Österman 0+1