Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Lördag
09 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 2 matcher
Söndag
08 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Lördag
11 Jan 2 matcher
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Hemma
Lockerud Mariestad
LOCK
Borta
Lindås
LIND

Huvudtränare Ricard Carlsson inför Lockerud Mariestad, borta

29 november 2019 18:34
Herr

Efter en stabil hemmaseger senast mot Lillån med 7–3 i Salming Arena är det återigen dags för vårt herrlag att ladda om för 3 nya poäng men denna gång på bortaplan mot Lockerud Mariestad och vi har tagit ett snack med vår huvudtränare Ricard Carlsson.


Ni vinner senast mot Lillån hemma med 7–3, vad tar ni med er från denna matchen?
Tar med oss 3 härliga poäng. Lillån spelar innebandy och det uppskattar vi. Har dom stäm så kan dom vara riktigt farliga, men tycker vi hade bra koll på dom denna gång. Ganska hafsig match där ingen av lagen kommer upp i bra jämn nivå men där vi väger tyngre och ”avgör” matchen i början av 3:e perioden med ett riktigt snyggt 5–1 mål av Enis.

Du själv gör din första säsong som huvudtränare för Lindås Herrlag efter två säsonger som JAS-tränare i Lindås, hur känns det och vad skulle du säga är den största skillnaden mellan att träna ett seniorlag jämfört med ett juniorlag?
Känns både spännande och roligt, men till en början var det lite läskigt och nervöst. Dock är jag en sån person som kan anpassa mig väldigt snabbt så det har gått bra. Sen hjälpte det ju en hel del att jag varit något involverad i Lindås Herrlag de två sista säsongerna med kvalet till SSL och sen de två sista månaderna av SSL när det blev omorganisering i ledarstaben. Så helt ny för dom var jag inte. Sen trivs jag väldigt bra i Lindås och med deras juniorer. Jag fortsätter att träna JAS, men har släppt resten av herrjunior-gruppen.

Största skillnaden måste nog vara kraven och hur man jobbar med individen/gruppen. Det sätts ju ett helt annat krav på mig av äldre spelare jämfört med yngre. Sen måste man vara väldigt tydlig med allt gällande juniorer och berätta varför man gör vissa saker och hur man kan använda det i framtiden.

Nu på lördag väntar Lockerud Mariestad som är en utav fyra nykomlingar i årets Allsvenskan Södra, vad vet vi om dom och är det någon speciell spelare som vi ska se upp med?
Vi vet att dom spelar innebandy med mycket energi och hjärta. Fyra hemmasegrar som är mer än vad vi har, så det skall bli en rolig utmaning. Firman Blomqvist-Stöckel har varit riktigt heta så här långt så dom vet vi vilka dom är, sen känner jag till några 00:or som vi slog ut i Play-off förra året med vårat JAS-gäng.

Vad kommer att krävas för en vinst mot Lockerud Mariestad på lördag?
Även om man alltid skall ha lite koll på motståndet, så sitter mycket i oss själva i dessa matcher. Med rätt fokus, energi och tålamod så skall vi vinna våran 5:e raka bortamatch.

Till sist, vad tror du resultat blir och vem avgör matchen mot Lockerud Mariestad?
3–6 vinst där Källerteg avgör ”igen”, men i rätt vit tröja och under ordinarie tid =)