Lördag
09 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 2 matcher
Söndag
29 Sep 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 2 matcher
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Lördag
09 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 2 matcher
Söndag
08 Dec 1 match

Tuff premiärmatch för damerna

24 september 2019 21:38
Dam

Under helgen begav sig damernas allsvenska lag till Lund för att spela säsongens första seriematch i Allsvenskan Södra. Redan sju minuter in i första perioden gjorde IBK Lund Elit sitt första mål och ledde därefter med 2-0 tills damernas nyförvärv, Sandra Hugosson, gjorde sitt första mål i Lindåströjan för säsongen. Det blev inte fler mål för Lindås och matchen slutade 3-1 till det skånska hemmalaget. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson summerar seriepremiären.


Hur var stämningen i laget inför lördagens seriepremiär?

- Stämningen var på topp. Alla var laddade och väldigt sugna på seriepremiär. Klart att det också var lite nervöst på vissa håll, men det ska det vara när det är premiär, inte minst med fem allsvenskadebutanter i truppen.

Resultatmässigt låg ni i underläge under matchen, återspeglar det även matchbilden?

- Ja det gör det nog, förutom i början. De första sex-sju minuterna gjorde vi väldigt bra. Vi låg rätt i positionerna, var aggressiva och skapade två jättelägen på kontringar. Efter deras tursamma första mål tappade vi tyvärr spelet helt. Vi blev passiva och lite ängsliga och lät Lund ta kommandot.

Andra perioden var bra. Vi fick upp intensiteten och viljan men hade svårt att skapa de riktigt farliga lägena.

I tredje behövde vi jaga mycket eftersom vi låg under. Vi skapade några chanser men släppte också till en del bakåt eftersom vi behövde chansa lite. Deras sista mål är väl lite ”spiken i kistan” kändes det som.

Ni tog en timeout med lite mindre än tre minuter kvar på tredje perioden, vad fokuserade ni på då?

- Eftersom vi hade svårt att komma in i de farliga ytorna ville vi bara få in både spelare och boll på mål och på så sätt försöka kriga in en kasse, men det gick inte tyvärr.

Mot bakgrund av att ni finjusterar ett nytt spelsystem, vad tar ni med er från helgens match?

- Att vi har ett lag som krigar med hela hjärtat även om det spelmässigt inte alls var uppe i närheten av den nivån vi vill vara på.

Vi tar också med oss att när alla gör det vi kommit överens om och jobbar tillsammans så har vi en bra grund att stå på och jobba vidare med. Sedan måste vi våga komma in på de farliga ytorna, de som gör lite ont men som skapar oreda hos motståndarna. Mot Lund var vi alldeles för bekväma och vågade inte utmana tillräckligt.

Hajtänder:

3 Ida Börjesson – För att hon slet som ett djur i varenda byte, gav sig aldrig och därigenom skapade lite chanser för både sig själv och sina medspelare på bara ren vilja.

2 Sandra Hugosson – Lagets enda målskytt och vilket mål! Jag vet inte om bollen har slutat studsa i krysset ännu!

1 Stella Abrahamsson – För hennes positionsspel och för att hon gjorde exakt det som vi kommit överens om.