Lördag
09 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 2 matcher
Söndag
29 Sep 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 2 matcher
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Lördag
09 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 2 matcher
Söndag
08 Dec 1 match

Krister Carlsson lämnar för FBC Kalmarsund

20 april 2019 13:13
Dam

Damernas huvudtränare Krister Carlsson har i dagarna skrivit på för nya tränaruppdrag i FBC Kalmarsunds damlag och lämnar därmed Lindås Rasta IBK i slutet av maj.


Krister kom till klubben för fyra år sedan och har lagt ner mycket tid och engagemang på såväl damlaget som de yngre flicklagen. Till hans framgångsrika meriter hör att han förra säsongen förde damerna till en efterlängtad plats i allsvenskan.

Vilka förväntningar hade du när du kom till klubben för att ha huvudansvaret för damlaget?

Förväntningarna var att komma till en seriös klubb med många bra damspelare. Laget hade precis förlorat kvalet till dåvarande division 1 och min förhoppning då var såklart att vara med och föra laget upp.

Under fyra år med samma lag hinner man samla på sig många minnen och erfarenheter, finns det något som utmärker sig?

När vi vann kvalet till allsvenskan är självklart någonting som utmärker sig. Vi hade jobbat så hårt för att bygga laget, ledarstaben och damutskottet för att allt skulle funka så bra som möjligt och så lyckades vi med små marginaler att nå vårt mål.

Du har varit drivande i bygget av klubbens flickverksamhet, vilken utveckling har du sett under din tid i Lindås?

Det har varit en fantastiskt kul resa att följa, där vi har rivit många murar mellan klubbens lag för att bygga och utveckla föreningen. Jag hoppas verkligen att Lindås jobbar vidare i samma anda, då kommer man i framtiden att kunna få fram många bra egna spelare underifrån.

All den tid du har lagt ner på ditt tränaransvar för damlaget har inte gått obemärkt förbi, vad grundar sig ditt engagemang på?

Lindås har verkligen blivit min familj dessa fyra åren och jag lämnar såklart med stor sorg. När man känner en sådan stark tillhörighet så vill man jobba för att alla ska få det så bra som möjligt. Sedan älskar jag innebandy förstås!

Det är inte bara jag som har gjort denna resa utan det finns många som har hjälpt mig. Jag vill lite extra lyfta Annica Granlund, damernas sportchef, som har stöttat mig, ställt krav på mig, skrattat med mig, skällt på mig och därigenom utvecklat mig som tränare, ledare och människa. Jag har mycket att tacka henne för.

Vad tar du med dig från damlaget och klubben in i ditt nya uppdrag?

Jag tar med mig energin jag har fått i Lindås vad gäller att jobba med mig själv och utvecklas. Jag tar med mig att om man jobbar hårt så kan man nå sina mål med ett stort hjärta för en klubb. Men jag tar såklart mest med mig massa minnen från mina fyra år. Lindås kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och jag hoppas att jag får möjligheten att en dag komma tillbaka och jobba i föreningen igen.

Det är med stor saknad som Krister lämnar klubben och vi önskar honom all lycka till!