Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Fredrik Oredsson ny tränare för Lindås herrlag

8 mars 2020 17:30
Herr

Lindås anställer Fredrik Oredsson, som tränare för klubbens allsvenska herrlag. (Uppdaterad artikel.)


”Fredrik är en landslagsmeriterad tränare med stor lokalförankring och gott anseende i Innebandysverige. Vi är väldigt glada att få in Fredrik i klubben. Han kommer att bidra till att ytterligare utveckla och förstärka vår elit- och breddverksamhet och fortsätta bygget av Lindås 2.0 som vi påbörjat på herrsidan.

Rekrytering av Fredrik görs som en förstärkning av organisationen inför säsongen 2020/2021. Vi vill dock poängtera att vi har full förtroende för den nuvarande ledarstaben med Ricard och David i spetsen. De har gjort ett fantastiskt jobb med laget, vilket resulterat i en topplacering i Allsvenska tabellen. Vi hoppas behålla båda ledarna inom Lindås organisation även under kommande säsonger för att jobba vidare med att utveckla vår herrverksamhet.” säger Freddie Pantzar, herransvarig i styrelsen för Lindås Rasta IBK.

Välkommen till Lindås! Du är ett välkänt namn i Göteborgsinnebandyn, men för alla som inte är innebandynördar – vem är Fredrik Oredsson?
Tack! Förstår verkligen att alla inte har koll på mig. Det har ju varit några år där innebandyn har fått stå tillbaks till förmån för familjen. Jag är 38 år, boende i Floda med min sambo och våra två barn.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare?
Mycket energi, stort engagemang och med en väldigt tydlig spelidé.

Floda IBK, Pixbo Wallenstam, IBF Göteborg och även FBC Lerum är klubbar som du har tränat tidigare, varför blev det Lindås den här gången?
Innebandyn ju fått vara på paus ett tag, med undantag för ett kortare inhopp i FBC Lerum förra året. Nu har det öppnats en lucka i livspusslet och jag ser en möjlighet att få börja coacha igen. Jag vill vara med och tävla på högsta nivån och gillar verkligen utvecklingen i föreningen. Resan som föreningen påbörjat med Lindås 2.0 känns både utmanande och rolig.

Vilken är din roligaste upplevelse som tränare?
Har otroligt många goda minnen i Floda IBK från junior- till A-lag, häftiga upplevelser i Pixbo, otaliga segrar i IBF Göteborg, VM-kval med Serbien i en kokande hall i Slovenien. Även i FBC Lerum var det härligt att få bidra med energi och segersång. Jag får säga som Molly Sandén, "Det bästa kanske inte hänt än". Generellt sett så gillar jag att vinna och det brukar räcka rätt långt för att skapa roliga upplevelser.

Har du någon dold talang som du kan överraska med i båset, i bussen eller på banketten?
En fena på applåder. Så på en riktigt bra bankett kanske "monsterklappen" kommer till sin rätt!