Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Fortsatt femteplats efter dubbelhelg

28 januari 2020 22:07
Dam

Efter en spelledig vecka åkte damernas allsvenska lag strax söder om Stockholm för att möta två lag från Allsvenskan Västra. Lördagens match spelades mot Telge SIBK, som ligger två i den västra serietabellen. Med periodställningarna 2-1, 0-1 och 1-1 gick matchen till förlängning, som i sin tur slutade mållöst. Bägge lagen fick därmed med sig varsitt poäng. Under söndagen stod Västra Mälardalen IB för motståndet, även det ett lag som är med och jagar om en kvalplats bland lagen i Allsvenskan Västra. Matchen var händelserik och kantades av ett antal utvisningar och många mål, men slutade i en 6-4 förlust för våra damer. Damerna åkte således hem med ett poäng och en fortsatt femteplats i Allsvenskan Södra. Läs hur damernas huvudtränare Anders Nilsson summerar den gångna helgen.


Ni har nu spelat två dubbelhelger inom loppet av tre veckor, upplever du att det spelupplägget påverkat er på något sätt?

- Ja det får man väl säga. Tjejerna är lite slitna dag två men det är ju samma för alla så det är bara att göra det bästa av situationen.

Ställningen mot Telge SIBK var jämn matchen igenom men ni vann skottstatistiken med 23-13. Var det jämna slutresultatet rättvist i förhållande till spelet?

- Ser man till 60 minuter tycker jag det var rättvist. De var bättre i första, vi var bättre i andra och tredje var ganska jämn. Däremot ägde vi sudden totalt. Vi hade två ribbskott och en i stolpen plus två ytterligare riktigt bra lägen, så extrapoängen tycker jag vi var värda

Varje gång ni reducerade mot Västra Mälardalen IB, utökade motståndet sin ledning kort därefter. Var det svårt att få ett stadigt grepp om matchen?

- Deras två första mål kom inte som någon överraskning. Det var jämnt och båda lagen skapade en del. Det kändes aldrig som att något av lagen skulle göra ett ryck rent målmässigt. Däremot kom deras 3-2 i en period då vi mest väntade på att vi själva skulle ta ledningen, så det var lite jobbigt mentalt. Men tjejerna hade en otrolig inställning och vilja. Vi vek inte ner oss utan bara studsade tillbaka.

Ni har nu inte många matcher kvar på säsongen 19/20, vilka mål har laget för återstoden av säsongen?

- Målet från början av säsongen kvarstår. Vi ska klara nytt kontrakt.

Lördagens hajtänder: 3 Matea Corkovic 2 Johanna Börjesson 1 Johanna Andersson

Söndagens hajtänder: 3 Ida Börjesson 2 Stella Abrahamsson 1 Victoria Wallenstam