Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Stark laginsats bakom helgens vinst

26 november 2019 20:54
Dam

Under söndagseftermiddagen tog damernas allsvenska lag emot nykomlingarna Växjö IBK i Salming Arena. I en annars jämn serietabell var tre poäng hett eftertraktad av bägge lagen, vilket resulterade i en match med högt tempo och farliga lägen åt båda håll. Med periodresultaten 3-1, 0-0 och 1-2 kunde Lindås efter en makalös krigarinsats till slut utropa sig som segrare. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson sammanfattar helgens match.


Mot bakgrund av periodresultaten, upplevde du att matchbilden skiftade mycket under matchens gång?

- Jag tycker nog inte att matchbilden skiftade fram och tillbaka, men den var uppdelad i två kändes det som.

Vi var klart bättre under första hälften. Vi skapade mängder med bra chanser och borde ha gjort fler mål och kanske till och med punkterat matchen. Sedan kändes det som att luften gick ur oss lite när vi inte fick utdelning och Växjö tog över matchen mer och mer.

I tredje får de utdelning med sin press då vi spelar lite för stressat och söker avgörande passningar för tidigt istället för att hålla i bollen. Sedan tycker jag att när vi väl gjorde 4-3 att vi spelade av matchen på ett bra sätt. Vi skapade tre jättelägen efter det och kunde återigen punktera matchen medan Växjö inte riktigt fick till de där solklara chanserna. En jämn match som kunde slutat hur som helst, men med tanke på alla lägen vi skapade tycker jag nog att vi vann rättvist.

Ni behöll länge en tvåmålsledning men släppte in två snabba mål i tredje perioden, vad hände?

- Under första hälften av andra perioden skapade vi massor av lägen på spelvändningar. Jag tror det smög sig in en känsla av att vi kunde skapa målchanser så fort vi fick bollen, vilket gjorde att vi blev alldeles för stressade i vårt spel. Vi sökte de avgörande passningarna alldeles för fort utan att avväga situationen. Det gjorde att Växjö snabbt fick tillbaka bollen och kunde sätta oss under press. Det kändes faktiskt inte helt ologiskt när deras mål kom.

Växjö bjöd på ett skickligt och hårt spel ändå in i det sista, vad tror du låg bakom att Lindås kunde plocka hem tre poäng?

- Jag måste säga att jag beundrar Växjös spel. De vågade spela ut och agerade helt respektlöst fast de är nykomlingar. Under första hälften av matchen utnyttjade vi de ytor som öppnade sig när de pressade högt, vilket gjorde att vi fick ett försprång. Sedan visade vi återigen grym moral. Istället för att vika ner oss efter 3-3 målet gick vi för att vinna matchen och höjde oss igen. Jag tror att det, och rena tillfälligheter blir avgörande till slut.

Vad betyder helgens vinst för er?

- Det betyder mycket så klart. Det ger självförtroende, arbetsro och glädje i truppen. Framför allt ger det en tro på att vi kan vinna matcher mot olika typer av motstånd. Vi är fortfarande på en resa med nytt spelsystem och många unga tjejer som gör sin första allsvenska säsong. Vi lär oss varje vecka och försöker utveckla vårt spel.

Hajtänder:

- Jag gör en liten fegis denna gången. Jag tycker detta är en stark laginsats där alla verkligen offrar sig för laget och kämpar och sliter. Alla som var med får varsin hajtand.