Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Årets sista match inför fullsatta läktare

31 december 2019 15:11
Dam

I och med damernas senaste match mot IBK Göteborg strax innan jul kan vi konstatera att serien nu har vänt och att andra halvan av säsongen 19/20 är igång. Matchen i Lundenhallen, som visserligen vanns av IBK Göteborg, spelades inför fullsatta läktare och visade på det stora intresse som finns för bägge lag och för innebandy i Göteborg. Hemmalagets första mål kom inte förrän i slutet av första perioden, en period som i övrigt innehöll mållöst powerplayspel för vardera lagen. IBK Göteborg fick sitt andra powerplay i tredje perioden och kunde efter en jämn andra period därmed utöka sin ledning till 2-0, som även blev matchens slutresultat. Läs hur damernas huvudtränare Anders Nilsson summerar matchen och tankar kring det fortsatta seriespelet.


Sist lagen mötes vann ni med 4-3 i ett riktigt rysarderby och du hyllade lagets insats, speciellt vad gällde försvarsspelet. Hur skulle du jämföra och beskriva mötet nu senast i Lundenhallen?

- Jag tycker faktiskt vårt försvarsspel, sett till 60 minuter, är bättre i den här, senaste matchen, än när vi vann. Vi släpper till mindre lägen och vi spelar bra försvar i 60 minuter, men bara i 40 minuter i första mötet. Det låter konstigt men jag tror båda lagen fick matchen dit de ville.

I första perioden är vi bra med i försvaret men alldeles för passiva och fega i anfallsspelet. Sen tycker jag vi spelar upp oss mer och mer. Framför allt i sista perioden där vi skapar mängder med lägen och vinner skotten med 15-7, men bra målvaktsspel och tyvärr lite ineffektivitet från vår sida gör att vi inte får in bollen.

I det stora hela tycker jag dock vi gör en bra insats, men vi måste som sagt vara mer effektiva framför deras kasse.

Mot bakgrund av IBK Göteborgs resultatmässiga övertag, upplevde du att de hade spelövertag också?

- Jag tror att de upplever det så och tycker de har kontroll men ärligt talat så var det precis så vi ville ha det. Vi lät de ha mycket boll och rulla runt längs sargerna. Problemet var att det tog oss halva matchen innan vi började våga spela som vi ska i anfallet.

En gång på hela matchen tappar vi boll på fel ställe och då straffar de oss direkt. Sedan gör de ett i PP, inte så mycket att säga. Släpper man in två mål i en innebandymatch kan jag tycka att man ska kunna få åtminstone ett kryss.

Upplevde du att ni blev stressade över att ni endast låg under med ett mål under i stort sett hela matchen?

- Nej, precis tvärtom. Vi kunde hålla oss till vår game plan. Problemet var snarare att vi tog det lite för lungt i 30 minuter. Vi hade ett grymt tålamod och lugn i försvaret men vi drog aldrig upp tempot i anfallet förrän efter 30-35 minuter.

Ni ligger just nu på en sjätte placering i en jämn tabell, med blandade resultat från höstens matchspel. Hur ser du på lagets utveckling inför det kommande seriespelet?

- Rent poängmässigt tycker jag vi har gjort det ganska bra. Skulle nog vilja säga att 18 poäng är i underkant. Det finns en 2-3 matcher där vi inte fått vad vi förtjänat. Dock tycker jag vi var mer stabila under höstens matcher och dit måste vi hitta tillbaka nu under 2020 om vi ska lösa nytt kontrakt. Skador och sjukdomar under november/december har satt sina spår och stört oss ganska rejält men vi hoppas vi kan lägga det bakom oss nu och fortsätta utvecklas och spela ihop oss ännu mer!

Hajtänder:

3 Johanna Andersson – Oerhört bra insats. Tog allt hon skulle och lite till.

2 Caisa Carning – Gör sin hittills bästa defensiva insats. Försöker dessutom hela tiden vara kreativ med sina passningar och dribblingar.

1 Matea Corkovic – Vilken arbetskapacitet hon har. Hennes fart, inställning och vinnarskalle är enorm. Det är bara en tidsfråga innan det lossnar poängmässigt också.

Med det sagt önskar Lindås Damsektion god fortsättning och gott nytt år!