Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Tung förlust i fartfylld match

11 februari 2020 21:02
Dam

Under söndagseftermiddagen tog damernas allsvenska lag emot tabellettan, IBK Lund Elit, på hemmaplan i Salming Arena. Framför en publiktät läktare tog våra damer tidigt ledningen i första perioden och utökade snabbt sitt försprång till 2-0. Men med en utvisning i mitten på perioden kom gästerna ikapp och perioden slutade 2-2. Matchen löpte sedan på i ett högt tempo där bägge lag turades om med att ha farliga målchanser. Turen fanns dock inte på Lindås sida och en 3-5 förlust var ett faktum efter att domarna blåste av matchen. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson summerar matchbilden.


Vad var din spontana reaktion efter matchen?

- Jag tycker det var en ganska jämn match sett över 60 minuter. De var bättre i andra perioden men vi är bättre i tredje. Man kan prata fram och tillbaka om att vi var värda ett kryss men vi måste börja omvandla ord till handling. Ska vi ta poäng mot Lund får vi inte släppa in den typen av mål vi släppte under helgens match. Jag tycker båda lagen skapade ungefär lika mycket lägen men att Lund var mer effektiva.

Mot bakgrund av att Lund leder serien, vilken matchbild hade du förväntat dig?

- Jag hade nog förväntat mig att vi skulle vara mer tillbakatryckta än vad vi var. Jag tycker vi höll uppe spelet bra. Problemet är att vi inte gjorde det vi kom överens om. När vi inte håller ihop som lag och hjälper varandra blir vi för sårbara bakåt.

Ni ändrade om lite i femmorna under matchen och vi fick se lite spelare på nya positioner, fick det önskad effekt?

- Vi gjorde lite ändringar för att få mer lugn och ro i uppspelen vilket jag tycker vi fick. Så sett till det blev det positivt, men det gav inte tillräcklig med effekt eftersom vi förlorade.

Vad tar ni med er från helgens match?

- Jag vet faktiskt inte, jag börjar bli riktigt trött på hedersamma förluster. Det är jag som är ytterst ansvarig och just nu får jag inte laget att spela på det sättet vi vill eller kommer överens om. Jag tycker inte vi är 100% ödmjuka och vi har inte den disciplinen vi hade i höstas. Vi måste tillbaka dit men just nu vet jag faktiskt inte hur. Jag måste rannsaka mig själv rejält helt enkelt.

Hajtänder

3 Victoria Wallenstam - Så kul och viktigt att hon kommit igång med målskyttet. Dessutom sliter hon väldigt mycket.

2 Frida Dahlström - Kan ännu mer offensivt men inställning och arbetskapaciteten var riktigt bra. Låg rätt i slottet.

1 Ellen Norrfjärd - Lugn i uppspelen och vann mycket boll både som back och forward.