Lördag
21 Dec 2 matcher
Lördag
11 Jan 2 matcher
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Dags för seriepremiär!

19 september 2019 20:42
Dam

På lördag spelar damerna sin första seriematch i Allsvenskan Södra för säsongen 2019/2020. Matchen spelas mot IBK Lund Elit i Lunds Idrottshall klockan 16:00. Efter en lång försäsong med tillkomst av såväl en ny huvudtränare som nya spelare är laget mer än redo för sin andra säsong i allsvenskan. Läs nedan för att få reda på vilka förväntningar #6 Ida Börjesson, tillika lagkapten, och damernas huvudtränare Anders Nilsson har på helgens premiär.


Ida

Hur är stämningen i laget inför premiären?

Den är taggad och även lite nervös, men på ett bra sätt. Det är ju detta vi har kämpat för ihop hela sommaren.

Vad har ni tränat i veckan?

Vi har spelat mycket, nött uppspel och såklart även special teams för att komma så väl förberedda som möjligt.

Med tanke på att ni mötte Lund under förra säsongen, vilken matchbild förväntar du dig på lördag?

Jag tycker matcherna mot Lund förra säsongen var väldigt olika, men jag hoppas att vi spelar lika bra som vi gjorde sist nere i Lund då det blev en match med högt tempo, men stabilt försvarsspel och effektiva kontringar.

Anders

Hur skulle du summera försäsongen?

Vi har spelat sex träningsmatcher. Tränat på riktigt bra med både fys och innebandy. Kvalitetsmässigt har det väl varit lite upp och ner, framför allt på matcherna.

Alla tjejer visar att dom vill och kan mycket men spelet har inte alltid varit på den nivån vi vill vara. Vi har haft höga toppar men också alldeles för låga dalar. Vi behöver hitta en högre lägsta nivå helt enkelt.

Hur har du, tillsammans med övriga ledarstaben, förberett laget inför helgens match?

Vi har ju bytt spelsystem inför denna säsongen så mycket fokus har legat på taktik och positionsspel. När man byter spelsystem så krävs det mycket tålamod. Det är inget som sätter sig på en vecka eller två.

Fysiskt känns det som vi är bra förberedda för seriestart. Tjejerna har kämpat på bra och haft en härlig inställning till all typ av träning.

Specifikt för denna matchen har vi förberett oss så gott vi kan med hjälp av kunskap från förra säsongen.

Vad krävs för en vinst i seriepremiären?

Oj. Det krävs nog en hel del. Lund har gjort fina resultat på försäsongen och var ett topplag förra året. Det är klart att dom är favoriter.

Vi är som jag nämnde ovan inte helt framme ännu vad gäller spelsystem och andra viktiga parametrar så vi är inte uppe i någon toppform ännu.

Ska vi ge Lund en riktigt tuff match så måste vi prestera på topp i 60 minuter. Det kommer krävas att vi ger lite extra i varje situation, har en fantastiskt inställning och tar vara på våra chanser.