Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Ny tränarduo klar för herrarna

21 maj 2019 20:55
Herr

Nu är det klart - Ricard Carlsson tar över som ny huvudtränare för Lindås herrar, som spelar i Allsvenskan Södra den kommande säsongen 2019/20. Till sin hjälp kommer han att ha David Fredriksson.


Ricard kommer närmast från en roll som huvudansvarigtränare för föreningens herrjuniorakademi och det framgångsrika HJAS-laget, vilka slutade på sjätte plats i SM den gångna säsongen. David spelade den gångna säsongen 22 matcher från sin backplats med Lindås Herrar i SSL, men tar nu en tränarroll i samband med rehabiliteringen från den knäskada han ådrog sig i slutet av säsongen.

Från föreningens sida passar denna tränarduo väl in i den nya inriktningen för herrverksamheten som bland annat handlar om förändrad träning, men även att stärka utvecklingen av unga spelare in i A-lagsverksamheten”, säger Lars Kalentun från Lindås Sportråd.

Ricard Carlsson har en lång spelarkarriär med flera säsonger på motsvarande allsvensk och SSL nivå. Hans tränarkarriär startade i FBC Sisjön och har därefter fortsatt i Lindås Rasta IBK.

Ricard, hur ser du på din nya roll i föreningen som huvudtränare för herrlaget?

  • ”Det känns otroligt kul och inspirerande att få fortsätta jobba med detta härliga gäng. Jag har varit med kring herrlaget tidigare, bland annat i samband med kvalet till SSL, som var en riktigt cool upplevelse, men sedan också de sista månaderna i SSL i olika roller. Att nu få huvudansvaret kommer vara en riktig utmaning, men jag ser verkligen fram emot att få fortsätta och bidra till Lindås framtid genom att lära ut och dela min kunskap, men också att få lära mig av all erfarenhet som finns i detta lag.”

Vilka förväntningar har du på den kommande säsongen?

  • ”Ambitionen är att kunna vara med och konkurrera i toppen av den södra allsvenskan och kunna spela en offensiv och snabb innebandy och dessutom kunna slussa in några av våra yngre spelare i laget.”

Hur ser du på lagbygget så långt?

  • ”Vi har fått behålla stommen från föregående säsong, vilket är väldigt bra. Det tillsammans men några intressanta nyförvärv och juniorer som vi valt att flytta upp i A-truppen gör att vi har en bra blandning av både erfarenhet och talang”.

David Fredriksson har spelat i Lindås herrlag de senaste 4 säsongerna i allsvenskan och SSL och dessförinnan ytterligare säsonger i Allsvenskan med IBF Göteborg.

David, du spelade med laget så sent som den gångna säsongen, vad var det som fick dig att ta steget till en tränarroll?

  • ”När det blev som det blev med min knäskada så kände jag att jag ändå gärna vill vara med och bidra till laget på något sätt. Jag har samlat på mig mycket kunskap och erfarenhet som spelare och hoppas kunna bidra med det på olika sätt men från en tränarroll istället.”

Vilken förväntan har du på den kommande säsongen?

  • ”Vi har en bra grupp som jag är övertygad om kommer att göra en bra prestation den kommande säsongen.”

Hur ser du på den nya inriktningen för herrverksamheten?

  • ”Väldigt positivt, då det handlar om att som både förening och lag skapa förutsättningarna för att kunna ta nästa steg i utvecklingen och kunna konkurrera med de bästa på sikt”

Tränarduon kompletteras med Martin Ehrenstedt som fortsätter i rollen som Fys-tränare men med ett utökat ansvar kring den delen.