Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Vinst i målrik match mot Sävsjö

19 november 2019 20:56
Dam

I söndags tog damernas allsvenska lag emot en utav årets nykomlingar, Sävsjö IBK, i Salming Arena. Publiken bjöds på en fartfylld innebandy, där bägge lag under så gott som hela matchen jagade ledningsmålet. Med tio minuter kvar att spela kunde dock våra Lindåsdamer stänga igen matchen med två snabba mål och till slut vinna med 7-4. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson summerar den gångna matchen.


Med ett högt tryck från Sävsjös sida och ett stundtals rörigt och kontringsfyllt spel slutade första perioden 1-1. Blev ni överraskade av Sävsjös taktik?

- Nej det tycker jag inte. Mestadels sjunk de lågt även om de gick upp lite oftare än vad vi hade väntat oss. Vi har sett Sävsjö på video och då har de också varierat sitt spel.

Under andra perioden behöll Sävsjö sin höga press och försvårade på så sätt i er uppspelsfas. Vilka taktiska förändringar gjordes från ert håll?

_- Nja, jag håller nog inte med riktigt. Jag tycker de första tio-tolv minuterna av andra perioden kanske var våra bästa. Vid 2-1 borde vi avgjort matchen. Vi skapade mängder med lägen men kunde inte sätta dit chanserna.

Visst, vi stressade upp oss i onödan stundtals när de gick lite högre, men tycker nog mest det var vi själva som satte oss i dåliga lägen mer än att det var deras press som orsakade det.

Cirka tio minuter in i tredje perioden gjorde ni två mål inom loppet av en minut och tog kommandot över spelet. Vad hände?

- Det kändes som att vi fick retroaktiv utdelning. De här målen borde kommit i andra periodens första hälft då vi ett tag skapade bra lägen i stort sett varje byte. Målen vi gör i tredje, när vi rycker ifrån, kommer från lägen som faktiskt inte är lika bra som de vi hade i mellanakten.

Mot bakgrund av de tidigare frågorna, hur skulle du beskriva matchen?

- Jag tycker vi hade bra koll på matchen rätt igenom. Vi sjönk under några minuter i andra när vi inte fick utdelning och istället släppte in två mål från ingenstans. Då fick vi lite panik vilket avspeglade sig i spelet.

I tredje gjorde vi rycket målmässigt och spelade bra. Sedan när de gick upp och pressade blev vi lite stressade i uppspelen vilket gjorde att vi slarvade bort bollen. Här måste vi agera lugnare och spela bort pressen och på så sätt få massor av spelvändningar. I det stora hela tycker jag ändå vi gjorde en rätt bra match. Vi sjönk inte in i deras tempo utan försökte ha bra fart på benen och bolltempot var helt ok. Vi har 40 skott på mål vilket är riktigt bra.

Sen är det klart att vi kan göra en del saker bättre. Vi måste bli mer kliniska i våra avslut och få bort slarvet i uppspelsfaserna. Väldigt skönt med tre poäng dock. Vi behövde få lite arbetsro efter två tunga förluster.

Hajtänder:

3 Matea Corkovic – Två mål, stressade livet ur Sävsjös backar och vann varenda duell. Matea har ett fantastiskt tempo och en grym rörelse.

2 Lina Johansson – Två mål. Fortsätter att producera. Riktigt bra backchecking där hon bryter många försök till kontring.

1 Madelene Bernvid – Två mål. Vågade hota med sitt skott och ge sig in i de farliga ytorna. Gjorde ett bra jobb även i defensiven.