Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Lindås segrare i rysarderby

29 oktober 2019 20:08
Dam

Inför en så gott som fullsatt Salming Arena kunde damerna under söndagseftermiddagen vinna en jämn och nervkittlande derbymatch mot IBK Göteborg. Gästerna tog tidigt ledningen i första perioden och ledde länge med två mål innan Lindås snabbt vände ställningen till 2-2 inför tredje perioden. Med ett disciplinerat försvarsspel och ett avgörande mål från Lindås backklippa #5 Johanna Hansson kunde damerna titulera sig som segrare med slutresultatet 4-3. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson summerar matchen.


Matchens perioder slutade 0-2, 2-0 och 2-1. Upplevde du att Lindås fick ett större spelövertag ju längre matchen pågick?

- Ja, det tycker jag att man kan säga. Inte spelövertag i form av bollinnehav men däremot styrde vi matchen och Göteborg mer och mer dit vi ville ju längre matchen gick.

I första perioden spelade vi inte alls som vi skulle eller som vi brukar. Det var stressigt och oorganiserat, vilket gav Göteborg massor av yta och vi fick jaga mycket boll.

I andra och framförallt i tredje perioden tycker jag att vi satte försvaret på ett riktigt bra sätt. Vi styrde ut dem längs sargen och skyddade de farliga ytorna på ett bra sätt. Det gjorde att vi fick igång vårt spel, både med spelvändningar och fler etablerade anfall.

Bägge lagen hade flera chanser framåt under matchens gång, vad var det som gjorde att ni vann i det här första derbymötet?

- Ja, det var en del halvchanser men jag tycker faktiskt inte det var så många jätte solklara målchanser. Jag tror att det som avgör är att vi, som jag tidigare har svarat, satte vårt försvarsspel. Det gjorde att Göteborg blev lite frustrerade och mer stressade i sitt spel och sina avslut, något som vi utnyttjade. Sedan har vi en moral i laget som är helt otrolig. Vi gav oss inte utan bara växte ju längre matchen pågick, vilket är en enorm styrka.

**Många hade tagit sig till hallen för att titta på matchen, vad betydde läktarstödet för laget? **

- Det var ju så kul att det var så mycket folk. Det betyder jättemycket för oss, framförallt för spelarna. Det blir ett helt annat tryck med den inramningen och det smittar av sig på spelarna. Givetvis så får tjejerna lite extra energi av det fantastiska stödet.

Vad tar ni med er från helgen inför kommande vecka?

- Vi tar med oss att vi tog en tung och värdefull seger och att vi kan spela riktigt bra innebandy när vi gör saker rätt. Samtidigt måste vi även lära oss av våra misstag. Vi märkte under matchen att prestationen kan skilja enormt mycket bara på små detaljer som är så viktiga att vi sätter och gör rätt. Vi tar också med oss försvarsspelet från andra och tredje perioden som var väldigt tight och bra.

Dock finns lite kvar att önska vad gäller anfallsspelet. Vi måste ha en bättre rörelse på spelarna utan boll och vi måste våga hota mer. Där har vi tagit ett steg tillbaka jämfört med dubbelhelgen på hemmaplan för några veckor sedan. Sedan är det ju så att hur rolig och skön helgens seger än var, så är det fortfarande bara tre poäng. När veckan nu drar igång så måste vi lägga den matchen åt sidan och förbereda oss för nästa utmaning.

Hajtänder:

(Oerhört svårt den här gången då så många är värda massor av hajtänder!)

3 Johanna Hansson – Gör man sitt första mål i allsvenskan och dessutom återigen gör en grym instans så måste man få tre hajtänder.

2 Frida Dahlström – Täckte så många ytor, låg rätt i försvaret och producerade framåt.

1 Jonna Magnemyr – Gjorde några viktiga räddningar när vi behövde det som mest och var stabil matchen igenom.