Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Lördag
31 Okt 2 matcher
Torsdag
05 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Onsdag
25 Nov 1 match
Torsdag
26 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 2 matcher
Fredag
04 Dec 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 2 matcher
Lördag
16 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 2 matcher
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match

Lindås om RF och Svenska Innebandyförbundets nya regler

1 november 2020 14:00
Klubben

Lindås har idag skickat en skrivelse till RF och Svenska Innebandyförbundet. Mottagare är Björn Eriksson (ordf RF), Mikael Ahlerup (generalsekreterare SIBF) och Magnus Nilsson (tävlingschef SIBF).


Hej,
Härmed kortfattat hur vi ser på följderna av det tuffa beslutet i torsdags. Att stoppa smittspridningen kommer såklart i första rummet, men det borde kunna gå hand i hand med jämställdhet och sportsliga aspekter inom innebandyn.

Vi finner det märkligt att göra skillnad mellan Allsvenskan herrar och Allsvenskan damer. Skickar helt fel signaler och stor upprördhet. Vi vet att liknande beslut fattats för basket och futsal. Hoppas detta tas upp i RFs coronaråd i veckan.

Den sportsliga aspekten av att damlag i Allsvenskan från t.ex. Västra Götaland inte får träna kollektivt och teknik i tre veckor medan lag i samma serie från Värmland och Småland tränar på och spelar matcher som vanligt: Vad blir konsekvensen av detta när lagen ska mötas och spela ikapp uppskjutna matcher med så olika sportsliga förutsättningar? Bättre hade varit att pausa hela aktuella serier. Vår förhoppning är att SIBFs tävlingsutskott ser över detta. Vi vet att Stockholmsklubbar i Damer Allsvenskan östra framfört liknande synpunkter.