Lördag
23 Jan 2 matcher
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 2 matcher
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Onsdag
10 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 3 matcher
Söndag
21 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match

Lindås om RF och Svenska Innebandyförbundets nya regler

1 november 2020 14:00
Klubben

Lindås har idag skickat en skrivelse till RF och Svenska Innebandyförbundet. Mottagare är Björn Eriksson (ordf RF), Mikael Ahlerup (generalsekreterare SIBF) och Magnus Nilsson (tävlingschef SIBF).


Hej,
Härmed kortfattat hur vi ser på följderna av det tuffa beslutet i torsdags. Att stoppa smittspridningen kommer såklart i första rummet, men det borde kunna gå hand i hand med jämställdhet och sportsliga aspekter inom innebandyn.

Vi finner det märkligt att göra skillnad mellan Allsvenskan herrar och Allsvenskan damer. Skickar helt fel signaler och stor upprördhet. Vi vet att liknande beslut fattats för basket och futsal. Hoppas detta tas upp i RFs coronaråd i veckan.

Den sportsliga aspekten av att damlag i Allsvenskan från t.ex. Västra Götaland inte får träna kollektivt och teknik i tre veckor medan lag i samma serie från Värmland och Småland tränar på och spelar matcher som vanligt: Vad blir konsekvensen av detta när lagen ska mötas och spela ikapp uppskjutna matcher med så olika sportsliga förutsättningar? Bättre hade varit att pausa hela aktuella serier. Vår förhoppning är att SIBFs tävlingsutskott ser över detta. Vi vet att Stockholmsklubbar i Damer Allsvenskan östra framfört liknande synpunkter.