Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Lindås vinner sista matchen för säsongen!

24 mars 2019 22:08
Herr

Lindås kan segra i nykomlingsmötet som är laget sista match för säsongen. Efter att startat lite sämre tar Lindås ledningen och kommer aldrig efter i matchen. Lindås gör det ett avgörande ryck i tredje perioden när laget går från 4-3 till 6-3. Kalmarsund tar ut målvakten i slutet på matchen och får tillbaka 2 mål. Men vågorna kan hålla ut och vinna med 6-5 (2-1, 2-1, 2-3).


Assisterande tränare Ricard Carlsson säger följande om matchen:

Sista matchen för säsongen och vågorna var fast beslutna om att avsluta bra och ta dom första poängen hemma i Salming Arena. Inför matchen pratade vi väldigt lite om motståndet utan konstatera att 60 min slit är det som gäller men också att ha jäkligt roligt på plan.

Vi åker på ett kontringsmål efter bara några minuter. Men deppar inte för det, någon minut senare gör Sandro ett litet skojmål bakom mål där han vallar in bollen väldigt snyggt på målvaktens rygg och in. 6 sekunder senare utnyttjar RB att Kalmarsund står och sover vid ett frislag, hittar Brask som slänger in den i bortre. Då nämnde Brask redan på uppvärmningen att skottklubban kändes extra het idag! Kul!

Mycket chanser från båda lagen men vi går till paus med en välförtjänt 2-1 ledning! Vi skojar vidare i omklädningsrummet men betonar att det fortfarande krävs mycket slit från oss om vi skall ta 3p. Vi sätter ett mål att försöka gå in och vinna nästa period med liknande siffror!

Dock börjar andra perioden igen med ett tidigt baklängesmål. Vi tar dock ledningen hyfsat snabbt igen efter 1 av totalt 2 mål i PP denna dag. Albin hittade ett litet hål från dålig vinkel via målvaktens hjälm tror jag. Imponerande! Sen utökar vi ledningen på ett som vanligt ”direktskott” från TW men denna gång på backhand.

Inför sista leder vi nu med 4-2 och allt känns bra. Kalmarsund hade redan gått ner på 2 formationer, men vi beslutar att trumma på som vanligt ett tag till. Alla skall vara med och bidra till denna segern!

3:de perioden har många avblåsningar och är ganska rörig. En bit in kvitterar borta laget i PP och vi går där med ner på folk för att öka igen. Albin gör ett riktigt viktigt mål efter ca 10 min och vi leder nu igen med 2 bollar. 16.37 så gör vi vårt 2a mål i PP. Oskar får gå långt in slottet och prickskjuta bollen i mål. Där kändes det klart med att vi äntligen skulle ta en 3 poängare hemma i Salming Arena. Sen fick dock publiken några svettiga minuterat då dom kvitterar 2 gånger i slutet med spel 5-4 då det blev en dubbelutvisning och dom tagit målvakten. Men segern kändes klar och vi trodde aldrig att vi skulle tappa detta. Allt slit som killarna lagt ner denna säsongen fick krönas med en hemmaseger i sista omgången och det är de verkligen värda! Att de har hållit uppe humöret hela säsongen bevisar bara på vilken otrolig härlig grupp de är! Nu blir det en längre paus och sen börjar hårdjobbet för nya utmaningar och mål!

Lindås poänggörare

Patrik Malmström 1+2, Albin Jansson 2+0, Oskar Henriksson 1+1, Alessandro Agus 1+0, Tim Wiklund 1+0, Edward Brask 1+0, Rasmus Bengtzén 0+1.

Hajtänderna

3 Oskar Adler

2 Albin Jansson

1 Oskar Henriksson

Ställningen i Hajtandsligan

21 Patrik Malmström

18 Albin Jansson

17 Oskar Adler

13 Oskar Henriksson

12 Viktor Johansson

10 Christian Reichenberg

9 David Fredriksson och Alessandro Agus

8 Henning Ambring

7 Tim Wiklund och Jonatan Åkesson

6 Joakim Glaerum

5 Victor Lövdahl och John Hellman

3 Sebastian Bodenmalm, Edward Brask, Max Källerteg och Simon Norlin

2 Lucas Towell

1 David Siitonen