Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Damerna avslutade säsongen inför tomma läktare

17 mars 2020 21:13
Dam

Inför lördagen var vi många som hade tänkt se damernas allsvenskalag spela sin sista match för säsongen 2019/2020. I och med Svenska Innebandyförbundets riktlinjer kom tidigt beskedet om att matchen, mot Hovslätts IK, skulle spelas på hemmaplan inför tomma läktare. Första perioden inleddes med två snabba mål från det gästande laget, som våra damer snabbt reducerade till 1-2. Under andra perioden låg lagen jämnt resultatmässigt och lagen inledde således säsongens sista period med en 3-3 ställning. Efter en utvisning och mål i powerplay för bortalaget fick Lindås svårt att komma ikapp och matchen slutade 4-5. Med det sagt har våra damer spelat klart för säsongen och avslutade på en femteplats i serietabellen. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson summerar matchen och tankar kring den gångna säsongen.


Matchen spelades under några, för alla, nya omständigheter med tomma läktare och restriktioner att ta hänsyn till. Hur påverkade det er och stämningen i övrigt?

- Det är klart det påverkade. Det kändes ju såklart konstigt och många var frågande till varför vi spelade alls. Klart att det var svårt att få riktig fokus i en sådan extremt konstig situation.

Ser man enbart till siffror slutade matchens perioder 1-2, 2-1, och 1-2 med en 30-32 skottstatisk till fördel för Hovslätt. För oss som inte var på plats, ta oss igenom matchen spelmässigt?

- Det var en jämn match. Inte speciellt välspelad. Spelet böljade lite fram och tillbaka. Det kändes mer som en träningsmatch faktiskt.

Första perioden är ganska dålig från vår sida. Andra var helt ok, men tredje gick vi ner oss lite igen. Vi tappade Vickan (Wallenstam) redan efter tio minuter och mitt i andra fick Ida (Börjesson) också kliva av. Det påverkade ju oss såklart ganska mycket då detta är viktiga och tongivande spelare för oss. Oavgjort hade väl varit rättvist.

Helgens match var den sista matchen för er del, när du ser tillbaka på säsongen finns det något ögonblick som varit extra betydelsefull för er som lag?

- Det finns många situationer eller matcher att ta upp. Vinsten mot Växjö är ju så klart en av de situationerna och derbysegern mot Göteborg en annan. Det som kanske var allra mest betydelsefullt skulle jag säga var träningsmatchen mot Lockerud. I den matchen visade vi för första gången hur jäkla bra vi kan vara när alla gör jobbet för varandra. Det var första gången det nya spelsystemet satt nästan perfekt och den matchen har varit en mätpunkt för oss sedan dess.

Vilka lärdomar tar ni med er från säsongen som varit?

- Det finns mycket att ta med. Tjejerna måste våga inse att de är väldigt duktiga innebandyspelare, våga tro på sig själva. Vi tar med oss att vi är väldigt beroende av den mentala laddningen och inställningen inför match. Den måste vi ta fram varje gång. Sedan måste vi bli bättre på att föra matcher, våga spela ut och rulla bollen mer tålmodigt. Vi har en jäktigt hög högsta nivå men måste höja vår lägstanivå. Det här är en underbar grupp tjejer som backar upp varandra och tar hand om varandra.

Vi måste komma ihåg att vi tappade sex startspelare från förra året och ändå tog vi fler poäng, gjorde mer mål och släppte in mindre än i fjol. Vi fyllde på med väldigt unga lovande tjejer som har gjort det jättebra och sedan fick vi in förstärkning mitt i säsongen i form av Matea (Corkovic) och Vickan. Tjejerna ska vara stolta över det de gjort i år.

Hajtänder:

3 Lina Johansson - Klev fram och tog ansvar när vår kapten fick kliva av. Hon var värd ett mål under matchen.

2 Johanna Hansson - Man får alltid 100% av Hansson. Sprang och slet i vanlig ordning.

1 Maja Fogelhamre - Inte sin bästa match spelmässigt men målformen håller i sig. Två kassar igen.