Lördag
21 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 2 matcher
Söndag
29 Sep 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 2 matcher
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Lördag
09 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 2 matcher
Söndag
08 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Lördag
11 Jan 2 matcher
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match

Ellen och Anders inför FBC Kalmarsund

8 november 2019 19:00
Dam

Efter förra helgens derbyförlust på hemmaplan beger sig damernas allsvenska lag på lördag till Kalmar för att möta FBC Kalmarsund klockan 17:00 i Kalmar Sporthall. Matchen utgör något lite utöver det vanliga då FBC Kalmarsund tränas av Krister Carlsson som tidigare tillhörde Lindås damsektion och som följt många av våra damspelare under en längre tid. Läs nedan vilka förväntningar #19 Ellen Norrfjärd och damernas huvudtränare Anders Nilsson har inför helgens derby.


Ellen

FBC Kalmarsund låg länge i toppstriden under förra säsongen och bjud på tufft motstånd, vad minns du av spelet?

- Jag minns dem som ett spelskickligt och ett rätt effektivt lag, det var bra tempo och hårda närkamper, vilket leder till jäkligt rolig innebandy. Så jag ser fram emot den här matchen!

Inför den här säsongen värvades två spelare såväl som er förra huvudtränare till det Kalmarbaserade laget, tror du att det kommer att påverka matchbilden och uppladdningen?

- Det är mycket möjligt att det tänder till lite extra för vissa i laget, men annars skulle jag säga att vi triggar igång matchen som vilken annan match som helst. Krister kanske tror att han känner oss, men fasen, det har ändå hänt en hel del sedan han tog sitt pick och pack och lämnade Göteborg.

Ni ligger för närvarande fem poäng efter FBC Kalmersund i tabellen, vad krävs av laget för en vinst på lördag?

- Att vi gör fler mål än dom!

Matchen i Kalmar utgör en av era längsta bortamatcher, hur kommer du att förbereda dig för resan?

- Det blir en smarrig frulle hemma, en lååång och mysig busstur med Hanssons hejarramsor på repeat och sedan en finfin lunch på Rasta!

Anders

Hur går tankarna inför matchen mot FBC Kalmarsund?

- Det ska bli kul, men det kommer att bli en tuff match. Kalmarsund är ju seriefavoriten och det är antagligen seriens, på pappret, bästa lag som vi möter.

Vi måste höja energinivån rejält och bli mycket mer noggranna jämfört med matchen mot Lindome om vi ska ha någon chans på lördag. Det är helt klart en utmaning men vi har ingenting att förlora! Det är inte den matchen som vi ”ska” vinna för att nå vårt mål, utan all press ligger på Kalmarsund.

Ser du några för- och nackdelar med att en före detta Lindåstränare befinner sig på andra sidan planen?

- Man kan börja spekulera hit och dit angående den detaljen, men jag tror inte att det spelar så stor roll. Visst, de vet ju därför styrkor och svagheter hos några av våra spelare men samtidigt tror jag inte att de lägger alltför mycket fokus på det utan de koncentrerar sig på sitt eget spel. Dessutom har ju vi fått Matea som har spelat i Kalmarsund tidigare, så det är väl ett dött lopp vad gäller den biten.

Hur kommer ni att förbereda laget inför helgen?

- Vi kommer att jobba mycket med att få upp intensiteten och aggressiviteten igen eftersom det är något som vi börjat tappa lite. Sedan ska vi försöka hitta konstellationer som fungerar bra ihop mot helgens motstånd.

Det blir egentligen inte något specifikt fokus, utan vi ska försöka jobba med att förbättra vårt eget spel!