Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Tapper trupp plockade ett poäng

3 december 2019 20:20
Dam

Under lördagen begav sig damernas allsvenska lag till Jönköping för att möta Hovslätts IK. Med tre spelare upptagna på annat håll med distriktslagsturnering i Varberg och en hel del sjuka var det en något bantad trupp som ställde upp för matchstart. Efter fulltid var ställningen 3-3 och matchen gick till förlängning, där Hovslätt efter tre minuter kunde trycka in matchens avgörande mål och vinna med 4-3 i sudden death. Våra damer tar därmed med sig ett poäng och en oförändrad sjätteplats i serietabellen. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson analyserar helgens match och damernas kommande spelledighet.


Matchen startade med ett tidigt mål och en straff några minuter därefter. Under de första fem minuterna på andra perioden gjordes sammanlagt tre mål och två utvisningar utdömdes. Var det en stökig första halva på matchen?

- Nä det tycker jag verkligen inte. Däremot var det en konstig nivå på hur situationer bedömdes av två herrar. Jag tror spelarna hade svårt att hitta vilken nivå som gällde.

Ni reducerade till 3-3 i mitten på andra perioden och den ställningen höll sig till matchens slut. Utifrån den sammanlagda matchbilden, upplevde du Hovslätts vinst i sudden death som rättvis?

- Jag tycker det var en jämn match men vi skapade klart fler bra målchanser än vad Hovslätt gjorde, sett till det tycker jag nog att vi var mer värda extrapoängen. Dock går det ju ut på att göra mål och att ta vara på de lägen som kommer och just den biten gjorde Hovslätt bättre än oss.

Sett till statistiken, då Hovslätt inför matchen låg nio poäng under er, var det en match ni skulle ha vunnit?

- Det finns inga lätta matcher oavsett tabelläget. Detta är ett lag som kryssade borta mot Lund. Däremot om jag ska vara ärlig så gjorde vi en ganska medioker insats och ändå är det en jämn match. Om vi kommer upp i normal nivå så ska vi vinna denna matchen. Jag vill inte skylla på omständigheter, men förutsättningarna var allt annat än bra. Vi hade två spelare som spelade halvskadade, tre som spelade trots rejäla förkylningar och tre som kom direkt från två matcher med distriktslaget. Vi hade svårt att hitta energin och den riktiga skärpan vilket gjorde det svårt.

Laget har nu en tre veckor lång spelledighet och spelar inte sin nästa match förrän den 21 december mot IBK Göteborg. Hur har ni planerat framåt för att utnyttja spelledigheten på bästa sätt?

- Vi kommer att fokusera mycket på att hitta tillbaka till vårt stabila grundspel som vi tappat lite det senaste. Vi har många trötta spelare i truppen så det gäller även att få tillbaka energin och glädjen. Vi ska även jobba lite med det mentala. Alla måste känna sig delaktiga och förstå att alla är viktiga för att detta ska fungera. Sedan närmare match så blir det fokus på matchspelet.

Hajtänder:

3 Stina Albrektson - En av få spelare med mycket energi. Oj vad hon sprang och vann dueller.

2 Johanna Börjesson - Spelade med skadad baksida men bet ihop. Gjorde viktiga 2-2 målet och ett väldigt bra jobb.

1 Lina Gyså - Den forward som sprang mest och vann flest dueller.

1 Ellen Norrfjärd - Började som back, upp som forward, ner som back igen för att sedan avsluta som forward. Hon bara biter ihop och kör järnet hela tiden.