Lördag
21 Dec 2 matcher
Lördag
11 Jan 2 matcher
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Dubbelhelgen gav damerna fyra poäng

1 oktober 2019 19:20
Dam

Den gångna helgen genomförde damernas allsvenska lag sitt första dubbelmöte för säsongen, där IBK Lockerud Mariestad och Fröjereds IF stod för motståndet. Under lördagens match mot Lockerud ledde damerna med 5-0 fram tills sista perioden då det gästande motståndet på kort tid tryckte in fem mål. Matchen slutade 5-5 efter sudden death och bägge lag fick varsitt poäng. Söndagens match mot Fröjereds kantades av ett oerhört jämnt spel, där Lindås, mycket tack vare sitt starka försvarsspel kunde vinna med 4-3. Läs nedan hur damernas huvudtränare Anders Nilsson sammanfattar helgen.


Fokus inför lördagens match var att hota mer i anfallszon och ni lyckades därefter göra fyra mål på en period, hur skulle du beskriva anfallsspelet under matchens gång?

- Jag tycker vi spelade ett riktigt bra anfallsspel mot Lockerud. Framförallt vågade vi oss in i de farliga ytorna och ville komma till avslut. Vi kom närmare varandra och hade bra rörelse utan boll vilket gjorde att vi fick upp bolltempot och skapade många bra lägen. Det var det bästa och mest fantasifulla offensiva spelet som vi visat upp hittills.

Laget ledde länge med god marginal mot Lockerud och släppte i slutet av matchen in fem mål på kort tid, vad tar ni med er inför liknande framtida situationer?

- Ja, vad ska man säga. Första och andra målet från deras håll är i tredje och fjortonde minuten, så det är inga konstigheter. Det är de tre sista mål som sticker ut. För det första är det alldeles för billiga mål och det måste därför krävas bättre prestationer från motståndarna för att hämta in underläget de befann sig i. Två av deras mål är dessutom rena bjudningar och två är mer eller mindre returer som de får slå in när de bara lassar bollar in på mål.

Vi blev alldeles för ängsliga efter deras andra mål och vi slutade att spela och blev mer rädda för att förlora än att faktiskt våga vinna. Det enda sättet att lära sig på är att vara i just de här situationerna. Det finns inget ritbord i världen som hjälper. Laget kommer att lära sig att hantera det med tiden.

Sedan tar jag på mig väldigt stor del själv. Jag borde ha gjort mer och tagit en time-out, gått ner på spelare etc. Jag lär mig varje dag hur dessa underbara tjejerna i laget fungerar i olika situationer och det tar lite tid när man är ny.

Matchen mot Fröjered var väldigt jämn både till resultatet och spelet, vad tror du gjorde att ni kunde gå ut som det segrande laget?

- Det är svårt att sätta fingret på det exakt. Jag tycker att första och tredje perioden är jämna men att vi var klart bättre i andra. I den andra perioden så spelar vi som vi ska och den vinner vi med 3-1. Det blev ju faktiskt avgörande för resten av matchen. Sedan blev vi lite ängsliga i sista perioden men viljan, hjärtat och inställningen att vi verkligen inte skulle tappa ledningen en gång till blev nog avgörande.

Sedan måste jag lyfta fram våra rutinerade spelare som verkligen visade vägen hela helgen. De har ett stort ansvar i vår unga trupp och det ansvaret tog de verkligen under helgens två matcher.

Hajtänder á la dubbelhelg:

3 Lina Johansson – Oerhört aktiv och företagsam. Hon skapar och producerar och visar ansvar.

3 Ellen Norrfjärd – Vilket slit hon gör och det börjar äntligen synas i poängprotokollet, vilket hon är värd.

2 Johanna Börjesson – Rutinerad, vinner så mycket boll och närkamper samtidigt som hon förmedlar ett lugn.

2 Frida Dahlström – Hon börjar visa varför hon vann poängligan förra året. Härligt passningsspel, mål och assist och hon står nästa alltid rätt.

1 Caisa Carning – Hon hittar passningar som ingen annan. Hon är lugn med bollen och vågar.

1 Johanna Hansson – Hon krigar, kämpar, ramlar, täcker skott, springer och är alltid en pådrivare med ett leende på läpparna. Jag tror inte hon själv fattar hur viktig hon är för laget både på och utanför planen.