Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Onsdag
19 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 2 matcher
Lördag
03 Okt 2 matcher
Lördag
10 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Lördag
31 Okt 2 matcher
Lördag
07 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Mats Janson blir klubbchef i Lindås Rasta IBK

6 februari 2020 12:36

En av Göteborgs största innebandyklubbar – Lindås Rasta IBK, anställer Mats Janson, tidigare marknadschef i IK Sävehof, som klubbchef. Uppdraget är att skapa förutsättningar för att på ett stabilt sätt fortsätta att utveckla föreningens alla olika delar från den stora ungdomsverksamheten till elitverksamheten.


”Vi är otroligt glada över att få in Mats i föreningen. Hans proffsiga och positiva attityd ihop med hans erfarenheter från liknande tjänster i andra föreningar kommer att hjälpa Lindås med att ta nästa steg mot vårt mål att etablera oss som en ledande innebandyförening. Vi är övertygande om att han även kommer hjälpa oss att skapa mer intresse för innebandyn och på olika sätt bidra till att utveckla vår elit- och breddverksamhet.”, säger Åsa Kalentun, ordförande för Lindås Rasta IBK.

Mats – välkommen till Lindås! Vad har du för relation till innebandy?
Tack. Klubben har nog inte anställt mig på grund av mina djupa innebandykunskaper, men jag har ändå sett en hel del innebandy genom åren. Mina brorsöner har spelat i Lindome IBK och i Pixbo Wallenstam. Sent 80-tal startade jag OLKA CUP i Danmark och jobbade under många år i nära samarbete med Robertshöjd BK. Jag har även sett en del elitmatcher i Mölnlycke och i Lisebergshallen. När jag tillträdde som marknadschef för IK Sävehof hade jag heller ingen nära relation till handboll, men har ändå kunnat bidra till att utveckla verksamheten och öka Sävehofs partnerintäkter.

Vad är din bakgrund lite kort?
Allätare när det gäller idrott och har jobbat med idrott i olika former hela livet. Under 25 år var jag på OLKA Sportresor där jag också var VD mellan 1996 och 2009. Efter försäljningen av företaget så har jag jobbat för olika idrottsklubbar bland annat som klubbchef i ÖIS Fotboll 2011–2012.

Du har tidigare varit engagerad i bl a Askims Badminton Club (tidigare Askims Racketklubb). Vad känner du till om Lindås och Salming Arena som ju ligger granne?
Är uppvuxen i Askim så Askims Sporthall känner jag ju i alla fall till. Besökte nyligen Salming Arena för första gången och blev imponerad av arenan och möjligheterna som den skapar. Att äga sin egen arena och ha en tydlig samlingspunkt för alla klubbens olika lag är en tydlig fördel som skiljer Lindås från andra klubbar. På det viset är Lindås och grannen Askims BTC, där jag en gång spelade i elitlaget, ganska lika varandra.

Vilka erfarenheter kommer du kunna ta med dig från dina tidigare jobb när du kliver in i rollen som klubbchef?
Tja, jag har ju bytt boll några gånger. Från pingisboll till fotboll, squashboll, handboll och nu till innebandyboll. Jag tror och hoppas att jag tar med mig nytänk – senast från världens största handbollsklubb IK Sävehof. Jag tror även att det gynnar mig att jag varit VD i näringslivet och vet vad som förväntas från partners.

Lindås är ju en ung klubb i en ung sport. Vilka utmaningar ser du med att utveckla klubbens verksamhet mot de visioner som finns uppsatta?
Oj – jag ser en mängd utmaningar, men det känns bara inspirerande att vara med och ta nästa steg i klubbens utveckling. Men, vi är många som måste göra resan tillsammans och jag hoppas kunna bli en bra reseledare. Har du någon dold talang som du kan överraska med i Lindås? Haha, jag är väldigt strukturerad men försöker även att tänka ”utanför boxen”. Jag tror säkert att jag kan komma med en hel del nya idéer och tankar. Alla idrotter mår nog bra av att ibland få in nytt folk med nya och kanske annorlunda perspektiv än tidigare.

Säsongen börjar närma sig sitt slut. Hur tror du att det går för Lindås elitlag inom dam och herr?
Jag passar på den frågan just nu, men lovar att snabbt sätta mig in i hur det går för ALLA klubbens lag.

Slutligen, när börjar du på det nya jobbet?
Jag tillträder under april månad och då blir det deltid under några veckor för att få möjlighet att ladda om batterierna mellan jobben. Hur det går för Lindås representationslag på upploppet av säsongen med eventuella kval kan också komma att påverka planerna.

För mer information
Kontakta Lindås styrelseordförande Åsa Kalentun, 0706-170626, [email protected]