Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Lördag
21 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 2 matcher
Söndag
29 Sep 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 2 matcher
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Lördag
09 Nov 1 match

Anders Nilsson ny huvudtränare för damerna

14 maj 2019 21:16
Dam

Nu kan vi äntligen presentera vem som kommer stå som huvudansvarig i damernas bås nästa säsong i Allsvenskan, och det är ingen mindre än meriterade Anders Nilsson. Anders har över ett decenniums erfarenhet av tränaruppdrag, där han bland annat har hunnit med att träna Pixbos damlag i Elitserien (nu SSL). Läs intervjun för att höra hans tankar kring sitt nya uppdrag.


Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund både på och vid sidan av planen?

- Bor i Lilleby, Torslanda, med fru och två barn. Jobbar som Produktchef/Gruppchef på Volvo Cars.

Gillar idrott generellt men framför allt bollsporter med fotboll som nummer ett. Jag är en sjukt stor Liverpoolfanatiker.

Jag började med innebandy på seriös nivå när jag gick till Pixbo som junior 1990. Jag spelade större delen av min tid som senior i Backadalen där vi kvalade två gånger till Elitserien. År 2002 slutade jag spela och provade på tränarrollen istället. Sedan blev det 13 säsonger fördelat på lite olika lag; Backadalen, Älvstranden, Challengers, Pixbo, Partille och Lindås.

Mestadels har det varit Herrlag i Allsvenskan och några i Div1/Div2 där höjdpunkten var när jag tog upp Älvstranden till Elitserien. Dessutom hade jag äran att träna Pixbos damlag i Elitserien för ett tiotal år sedan._

Hur går tankar kring ditt nya tränaruppdrag?

- Denna utmaningen lockade mig för jag kände att jag inte var färdig med just daminnebandyn. Det ska bli en rolig och spännande utmaning att få träna tjejer igen.

Först måste jag lära känna laget såklart och de måste lära känna mig, men jag har stora förhoppningar om att vi tillsammans ska kunna utveckla oss som personer, innebandyspelare och som lag.

Vilken typ av innebandy vill du att ditt lag ska spela?

- Givetvis måste jag lära känna truppen och olika spelares spetskompetens först men jag gillar att spela en ganska enkel och disciplinerad innebandy.

Man får gärna göra svåra saker och chansa ibland men gör det på rätt ställen av planen. Hitta rätt avvägningar.Gärna snabbt anfallsspel med mycket rörelse och ett tight aggressivt försvarsspel. Inget nytt under solen såklart men för mig är det grunderna som är det viktigaste.

Vilka är dina starkaste sidor som tränare?

- Oj, det kanske någon annan ska svara på egentligen. Jag är rak, ärlig och tydlig tror jag. Fingertoppskänslan i coachningen får jag till ibland också.

Vilka förväntningar har du inför den kommande säsongen?

- Resultatmässiga mål har jag inte ens tänkt på ännu. Just nu vet vi inte ens exakt vilken trupp vi står med när det drar igång. Givetvis ska vi prata om detta och komma fram till en bra målsättning gemensamt. Det är ingen ide att jag eller föreningen har ett mål som inte tjejerna är med på till 100%. Alla inblandade måste vara helt överens och känna sig motiverade och trygga i en målsättning för att kunna jobba åt samma håll.

Sportchef Annica Granlund om Anders:

"Det är med mycket stor glädje vi kan meddela att vi knutit Anders Nilsson till oss. Anders har lång erfarenhet som spelare och ledare på hög nivå. Vi tror att vi med honom lyfter till nästa nivå, med starkt försvar och adderar offensivt spel, och mer taktik. Vi har därmed nästintill komplett, fantastisk, ledarstab för våra två damlag, söker nu bara assisterande till div 1."

Vi hälsar Anders varmt välkommen till Lindås Waves!